Primarul Vergil Chițac, încântat de noile autobuze electrice care vor circula în Constanța

Primarul Vergil Chițac, încântat de noile autobuze electrice care vor circula în Constanța. FOTO: Facebook Vergil Chițac

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, s-a arătat încântat, într-o nouă postare pe pagina personală de Facebook, de intrarea în probe a noilor autobuze electrice care vor circula în curând pe străzile municipiului Constanța.

El a vizitat vineri, 30 septembrie, garajul unde sunt ținute acestea, apreciind condițiile de călătorie pe care le oferă autobuzele, și spune că odată cu introducerea acestora pe traseele din oraș, tot mai mulți constănțeni vor alege transportul în comun.

„Mâine (sâmbătă, 01 octombrie – n.r.) vor ieși pe traseu cele 20 de autobuze electrice noi, de 12 metri. În cursul zilei de astăzi (vineri, 30 septembrie – n.r.) am fost la garaj și mi-a plăcut ce am văzut: condiții civilizate de călătorie pentru constănțenii ce folosesc transportul în comun și despre care îmi doresc să fie din ce în ce mai mulți. Noile autobuze sunt comode, spațioase, au aer condiționat și aparate pentru plata cu cardul și strălucesc de curățenie. Și sper din tot sufletul să le păstrăm așa”, a scris edilul pe pagina sa de socializare.

El a mai anunțat că cele 20 de stații de încărcare lentă și două de încărcare rapidă sunt și ele pe poziții, acestora urmând să li se adauge, suplimentar, alte două stații de încărcare rapidă, montate la gară, și a precizat că urmează să fie achiziționate și alte autobuze electrice, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Nu ne rămâne decât să vedem noile autovehicule pe traseu. Și nu ne oprim aici: vom mai achiziționa 22 de autobuze, de 10 metri lungime, pe care le așteptăm până la sfârșitul anului. În plus, avem în evaluare o aplicație pentru încă 22 de autobuze electrice la PNRR, Componenta 10 – Fondul local”, a mai anunțat Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*