Autostrada spre teatru, un proiect al Teatrului de Stat Constanța

Spectacolul Seaside Stories. FOTO: TSC

Teatrul de Stat Constanța a inițiat „Autostrada spre teatru”, un proiect prin care pentru o zi, orașul de la malul mării oferă vizitatorilor o experiență culturală complexă. Pornind de la proiecte similare ale teatrelor din Craiova și din Sfântu Gheorghe, TSC a dezvoltat ideea inițială de a aduce la teatru spectatori din afara orașului, adăugând o vizită la Muzeul de Artă Constanța și un tur cu ghid în Peninsulă.

„Obiectivul nostru principal este de a face din Constanța o destinație culturală importantă, de a demonstra că acest oraș are un potențial extraordinar, dincolo de frumusețea plajelor și puterea de atracție a Mării Negre. Suntem convinși că oamenii și instituțiile de cultură pot genera un tip de turism cu totul aparte, acel turism cultural care a schimbat de multe ori în lume imaginea și dinamica unei comunități aparent inerte din acest punct de vedere”, a declarat directorul general al TSC, Erwin Șimșensohn.

Sâmbătă, 25 februarie, va fi prima ediție a acestui proiect. Chiar dacă este iarnă, se poate spune că turiștii-spectatori vor ajunge și pe plajă, căci spectacolul pe care îl vor vedea la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța este „Seaside Stories”, regia Radu Afrim.

Programul excursiei de o zi cuprinde transportul de la București (plecarea din parcarea din fața Teatrului Național București), vizită cu ghid la Muzeul de Artă Constanța (unul dintre cele mai frumoase muzee de acest gen din țară), program liber (TSC va pune la dispoziție o listă de recomandări pentru masa de prânz, la restaurante partenere, care oferă reduceri pentru participanții la acest program), tur ghidat de Diana Slav în Peninsula orașului Constanța, cu povești din istoria și legendele Tomisului, spectacolul Seaside Stories, regia Radu Afrim, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, iar seara târziu plecarea spre București.

La această primă ediție, la reprezentația spectacolului Seaside Stories, care este principala atracție a excursiei, doar 27 de locuri au fost rezervate participanților la „Autostrada spre teatru”, iar biletele, care au fost puse în vânzare online, s-au epuizat foarte repede, în doar câteva ore de la anunțul programului pe rețelele sociale. Organizatorii speră, însă, ca numărul participanților în viitor să fie din ce în ce mai mare.

„Sperăm să includem, la alte ediții, și vizite la celebrele cetăți antice din județ, celelalte muzee importante din oraș, experiențe gastronomice specifice dobrogene și multe alte puncte de interes cultural. Ne dorim ca acest proiect să devină unul de tradiție și el să contribuie la drumul pe care îl au de parcurs Constanța și întreaga Dobroge pentru a căpăta o forță de atracție cu totul aparte pentru iubitorii de cultură, artă și istorie”, au transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*