Primarul Vergil Chițac anunță o investiție de 8,5 milioane de lei în Spitalul de Boli Infecțioase pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat vineri, 19 mai, într-o postare pe Facebook, că a fost obținută o finanțare, din fonduri europene, ce urmează a fi investită în Spitalul de Boli Infecțioase pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Primarul Chițac a evidențiat importanța acestor investiții „în contextul unei societăți sănătoase și civilizate”, subliniind că eliminarea riscului de infecții nosocomiale este o prioritate pentru administrația locală.

„Continuăm investițiile în spitalele din Constanța. Ieri (joi, 18 mai – n.r.) a fost aprobată finanțarea de aproximativ 8,5 milioane de lei (inclusiv TVA), bani europeni proveniți prin PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență – n.r.), pentru a echipa Spitalul de Boli Infecțioase în vederea eliminării riscului de infecții nosocomiale. Un proiect logic și perfect normal într-o societate sănătoasă și civilizată”, a notat Vergil Chițac.

Acești bani vor fi utilizați pentru echiparea unității medicale cu echipamente moderne și tehnologii avansate. Printre echipamentele pe care Primăria Constanța intenționează să le achiziționeze se numără sisteme automate pentru identificarea bacteriană, sisteme de detecție a rezistenței la antibiotice și antifungice, sisteme automate pentru prepararea și turnarea mediilor de cultură în plăci, camere de izolare pentru pacienții cu risc infecțios, aparate de ventilație mecanică ultra-performante pentru adulți și copii, microscoape optice cu camere digitale încorporate, sisteme de monitorizare mobilă și la distanță a liniilor de perfuzie, echipamente de sterilizare și sisteme informatice de monitorizare, identificare și control prin intermediul codurilor de bare.

„Mulțumesc Guvernului României și Ministerului Sănătății pentru cooperare. Mulțumesc, de asemenea, domnului dr. Ates Casimceali, consilier local PNL, care a sesizat oportunitatea și ne-a informat”, a ținut să precizeze edilul Constanței la finalul postării sale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*