UPDATE FOTO VIDEO Incendiu la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța: 7 pacienți au murit, alți 113 au fost evacuați

Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: pacienții sunt evacuați

UPDATE 7

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Viorel Teliceanu, a anunțat, vineri după-amiază, că şapte este până la urmă numărul persoanelor care au murit în incendiul de la Spitalul de boli infecţioase, raportarea iniţială fiind eronată. Eroarea ar fi apărut după ce SPitalul Județean Constanța a raportat inițail trei pacienți decedați, revenind apoi la un singur deces. Ceilalți șase pacienți au murit la Spitalul de Boli Infecțioase – cinci, și la Spitalul Militar – unul.

Cei 113 pacienți evacuați în urma incendiului, între care sunt și patru minori, au fost transferați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, Spitalul Militar, Spitalul de Pneumoftiziologie Palazu Mare și la Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament (SMMIT) Constanța.

UPDATE 6

Oficial sunt sunt nouă pacienți decedați, a anunțat IGSU.

„Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. Sunt nouă pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10.55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Misiunea este în dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, au anunțat oficialii IGSU.

UPDATE 5

Numărul persoanelor decedate în incendiu s-ar ridica la nouă, potrivit ultimelor informații de la fața locului, dar neconfirmate încă oficial. Până la acest moment, 50 de persoane au fost evacuate și transferate la alte unități spitalicești.

Ministerul Sănătății a anunțat că în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții evacuați vor fi transferați  la Spitalul Județean de Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către DSP Constanța și unitățile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie

UPDATE 4

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, aflat la Spitalul de Boli Infecțioase, a declarat că pacienții evacuați în urma incendiului vor fi transferați la Spitalul Militar și la Spitalul Județean Constanța, dar și în județele limitrofe.

UPDATE 3

În proximitatea locului desfășurării intervenției se instalează un spital mobil pentru triajul pacienților.

UPDATE 2

Potrivit informațiilor de la fața locului, există mai multe victime în urma incendiului. Ar fi vorba despre patru persoane care ar fi decedat, dar informația nu a fost confirmată încă oficial. În secția ATI, unde ar fi izbucnit incendiul, erau 10 paturi, toate având pacienți.

UPDATE 1

De la ISU Călărași vor fi trimise în sprijin șapte ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează o ambulanță SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.

Știrea inițială:

Un incendiu a izbucnit vineri, 1 octombrie, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, fiind activat planul roșu de intervenție.

Potrivit primelor informații, focul a cuprins secția ATI și se manifestă cu flacără deschisă și degajări mari de fum.

Se acționează pentru evacuarea pacienților.

Misiunea pompierilor este în dinamică.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*