Primarul Vergil Chițac anunță începerea celei de-a doua etape pentru modernizarea rețelei de termoficare

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, împreună cu directorul Termoficare Constanța, Liviu Popa, echipa de proiect și societatea contractată pentru modernizarea rețelei de termoficare s-au întâlnit astăzi în teren pentru a da startul celei de-a doua etape a proiectului.

Etapa a II-a presupune înlocuirea a 12,716 km traseu de rețea termică primară, 25,432 km de conducte din magistrala II, conducte vechi/uzate cu izolația termică deteriorată, realizată în sistem clasic în urmă cu peste 40 de ani. Noul sistem, ca și în etapa finalizată, vor avea un sistem modern cu conducte din oțel, preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, protejată la exterior cu manta din polietilenă de mare densitate și se vor amplasa în canalul termic existent pe suporți metalici existenți sau nou construiți, acolo unde cei existenţi sunt deterioraţi.

Termenul de finalizare al proiectului este 31.12.2023, iar valoarea acestuia este de 118,092,193.08 lei.

Proiectul se implementează cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*