Primarul Valentin Vrabie: “Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a oferi Medgidiei un nou Consiliu Local cu oameni care urmăresc binele orașului, nu binele propriului buzunar”

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro

Semnăturile depuse de Primăria Medgidia la Prefectura Constanța nu au fost validate de reprezentantul Guvernului în teritoriu. Motivul: sunt mai puține decât prevede legea pentru demararea procedurilor unui referendum.

Inițial, reprezentanții primăriei Medgidia au depus la Prefectură 10.407 semnături. Într-un comunicat transmis redacției Constanța NEWS, Prefectura Constanța menționează că 1894 dintre acele semnături nu pot fi considerate valide, adică mai puțin de 19%.

Motivele invocate de reprezentanții Prefecturii Constanța sunt legate de cei mai mulți dintre semnatarii cu probleme nu figurează în Registrul Național de Evidență a Persoanelor cu un act de identitate valabil. Asta nu înseamnă că ei nu există, ci doar că aveau – cel mai probabil – buletinul expirat. Alte motive spun că o mică parte din semnatari nu aveau scrisul lizibil sau au uitat să semneze în căsuța destinată.

O altă mențiune era aceea că 0,3% dintre semnatari figurează ca decedați și că alt procent și mai mic au murit după întocmirea listei. Facem precizarea că este vorba de 38 persoane din peste 10.400.

Primarul Valentin Vrabie a reacționat după transmiterea comunicatului Prefecturii Constanța și a precizat că veridicitatea datelor din fiecare listă de semnături este asumată de către persoana care a întocmit lista.

“Aștept în mod oficial o adresă de la Instituția Prefectului – Județul Constanța prin care să fim informați câte semnături nu sunt valide, în listele înaintate Prefecturii Constanța și vom continua strângerea de noi semnături până atingem procentul de 25% necesar demarării referendumului.

Voi face tot ce îmi stă în puteri pentru a oferi Medgidiei un nou Consiliu Local, format din oameni care urmăresc binele orașului nostru și nu binele propriului buzunar.

Îi amintesc și pe această cale domnului prefect al județului Constanța că nu a soluționat nici până în acest moment solicitările primăriei municipiului Medgidia, referitoare la avizele de legalitate care privesc hotărârile Consiliului Local Medgidia, numerele 64/24.05.2018, 65/24.05.2018 și 66/24.05.2018, adoptate cu încălcarea flagrantă a legii”, a precizat Valentin Vrabie.

Începând de luni, 5 noiembrie, medgidienii sunt așteptați în fața Prefecturii Constanța pentru a protesta împotriva lentorii cu care reprezentantul Guvernului în teritoriu își îndeplinește misiunea după sesizările Primăriei Medgidia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*