Primarul Valentin Vrabie acuză Prefectul: “Utilajele de deszăpezire au primit ordin să intre la garaj. Se scurg bani degeaba către firme și își etalează metodele șmecherite”

Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu
Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu

Acuzații dure la adresa Comandamentului de Iarnă coordonat de prefectul Constantin Ion. Primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, spune că drumul Medgidia – Peștera a fost închis, iar utilajele, trimise la garaj cu toate că este vorba doar de o porțiune de 3 kilometri care are zăpadă puțină.

Primarul de la Peștera este de părere că indolența și incompetența celor care conduc operațiunile a atins cota maximă seara trecută.

“Viaţa cetăţenilor din judeţul Constanţa este paralizată din cauza indolenţei şi incompetenţei celor care ne reprezintă. Într-un judeţ condus prin raportări ale primăriilor, o data la trei ore, s-a ajuns la performanţa maximă ca în anul 2016, sintagma “DRUM BLOCAT” să reprezinte modalitatea supremă prin care intervin autoritaţile. Se aşteaptă ca Dumnezeu să facă minuni şi între timp, un personaj numit prefect mimează implicarea.

Făcând comparaţie trebuie să recunosc, cu toată sinceritatea, că un singur prefect care era printre nameţi şi care nu pleca acasă până când situaţia nu era în întregime rezolvată, a avut Constanţa. Acela este Claudiu Iorga Palaz. Acum am ajuns să închidem şcolile, să închidem drumurile şi să vedem cum se scurg banii degeaba către firmele care ar trebui să asigure deszăpezirea. Mă întreb retoric cine va fi tras la răspundere pentru toate suferinţele provocate acestor cetăţeni şi recunosc că imi este ruşine cu asemenea autorităţi!”, spune Valentin Vrabie într-o postare pe Facebook.

Ce înseamnă un drum blocat

Am fost curioși ce înseamnă un drum blocat și am aflat că drumul județean care leagă Peștera de Medgidia are doar o porțiune de 3 kilometri acoperită de zăpadă, din cei 18 kilometri. Pe acei 3 kilometri nu a intrat în toată această perioadă niciun utilaj de deszăpezire de la RAJDP.

Valentin Vrabie spune că în luna decembrie și în prima parte a lunii ianuarie pe acolo treceau utilaje cu lamă, dar de când a început să ningă utilajele s-au retras.

“Au trimis o Wola și s-a stricat Wola. E vorba de o porțiune de 3 kilometri pentru că în rest și-au făcut treaba perdelele forestiere. Nu a fost niciun utilaj până în acest moment. Avem acolo familii fără curent pentru că ENEL nu au drumuri deszăpezite să meargă să-și facă treaba. Au fost mai multe persoane blocate în zăpadă pe drumul Peștera – Pietreni și Peștera – Izvoru și i-am scos noi”, a explicat Valentin Vrabie pentru Constanța NEWS.

Primarul este supărat pentru că oamenii de la Comandamentul de Iarnă cer raportări din 3 în 3 ore și cu toate că a fost anunțat faptul că drumul județean nu a fost desfundat, nimeni nu a intervenit.

“Este o lipsă de viziune asupra coordonării acestei situații. Te gândești – Doamne, cine ne conduce?. Utilajele RAJDP au primit ordin aseară să intre în garaj. Totul e coordonat să nu se consume combustibil și să rămână profitul firmelor de deszăpezire cât mai mare. Dacă plătești o firmă să deszăpezească – o plăteștă să meargă tot timpul. Eu nu am văzut niciun utilaj.

De ce au găsit inteligenții ăștia soluția închiderii drumului? Nu mai putem aproviziona magazinele, nu pot merge copiii la școală, nu mai pot pleca oamenii la muncă, nu poate să intervină ENEL pentru că toate sunt legate de drum. Mai proastă activitate ca anul acesta nu a fost de 8 ani de când sunt eu primar. E cel mai slab comandament, cel coordonat de prefectul Constantin Ion. Nu au făcut nimic în afară de a-și etala instinctele comuniste și metodele șmecherite”, a mai spus Valentin Vrabie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*