Amenzi de peste 100.000 de lei, date de polițiștii locali constănțeni pentru depozitarea neconformă a deșeurilor

Amenzi de peste 100.000 de lei, date de polițiștii locali pentru depozitarea neconformă a deșeurilor. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali constănțeni au aplicat, săptămâna trecută, 169 de sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 107.600 de lei pentru depozitarea neconformă a deșeurilor.

Astfel, potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, au fost aplicate:

  • 164 de sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 73.600 de lei, persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipiente (saci, cutii, bidoane etc);
  • 3 sancțiuni, în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 34.000 de lei, persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

Reprezentanții DGPL Constanța spun că pentru a menține curățenia în oraș este nevoie ca fiecare dintre noi să contribuie depozitând deșeurile, în funcție de tipul lor, în spațiile speciale amenajate.

„Vă rugăm să nu amestecați deșeurile menajere cu cele reciclabile. În plus, pentru depozitarea deșeurilor reciclabile vă rugăm să le presați/ tăiați/ striviți înainte de a le depune în pubelele/ platformele destinate în acest sens. Astfel se folosește la maximum capacitatea pubelei. Pentru a nu deveni normalitate, semnalați cu încredere aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro”, au mai transmis sursele citate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*