Primarul Cumpenei, Mariana Gâju, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu
Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, i-a trimis, marți seară, o scrisoare deschisă premierului Ludovic Orban, cu privire la afirmațiile pe care le-ar fi făcut candidatul PNL la funcţia de primar al localității, George Tufă. Acesta spus pe o pagină de socializare, la finalul întâlnirii pe care Mariana Gâju a avut-o, marți, cu Ludovic Orban, și în urma căreia primarul Cumpenei a anunțat că a fost asigurată că localitatea va primi 35 de milioane de lei pentru lucrările la malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră, că, de fapt, aceasta ar fi fost „expediată politicos”.

Iată, integral, scrisoarea deschisă trimisă de primarul comunei Cumpăna:

„Stimate domnule prim-ministru, Ludovic ORBAN

Cu regret vă informez asupra faptului că, urmare a întâlnirii pe care am avut-o în cabinetul dumneavoastră în cursul zilei de marți 21.07.2020, la ora 1400 candidatul la funcția de primar al comunei Cumpăna din partea PNL a ținut să facă o postare calomnioasă la adresa Marianei Gâju (primar în funcție), dar, consider eu, și la adresa dumneavoastră, precizând faptul că m-ați “expediat politicos”.

Consider că întâlnirea pe care am avut-o cu dumneavoastră a fost una absolut necesară, dar și benefică în același timp, dat fiind faptul că locuitorii afectați de această situație așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă acasă. Indiferent de lupta politică, nimic nu este mai presus de siguranța și bunăstarea oamenilor, iar să te folosești de suferința acestora pentru a “câștiga” capital politic, mi se pare de o josnicie nemaiîntâlnită.

La nivelul localității, când oamenii au probleme reale, nu mai contează culoarea politică, primează doar ca problemele oamenilor să fie rezolvate. Dacă dorim să trăim într-o tară aproape de Uniunea Europeană, trebuie să ducem tot ceea ce înseamnă dezbatere la un nivel civilizat, fără atacuri la persoană, injurii, etc, chiar dacă vorbim la nivel de comună.

Îmi cer scuze dacă prezentul manifest v-a deranjat, dar în calitate de primar în funcție al localității Cumpăna, mă văd obligată să răspund în fața oamenilor care așteaptă răspunsuri și mai ales, fapte. Or, gestul candidatului liberal, nu face altceva decât să prelungească agonia cetățenilor despre care v-am vorbit mai sus.

În încheiere, țin să precizez faptul că, personal, apreciez că întâlnirea cu dumneavoastră a fost și este încă un pas spre rezolvarea problemei semnalate. Am convingerea că decizia dumneavoastră în a rezolva integral susținerea financiară a consolidării malului stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră nu poate fi afectată de atitudinea fățiș ostilă a unei persoane care nu are nimic în comun cu interesele locuitorilor comunei Cumpăna.

Vă rog să analizați aspectele redate și să apreciați, în calitate de om în primul rând și nu de politician, gravitatea faptelor candidatului liberal și implicațiile gestului acestuia.

Vă mulțumesc încă odată pentru deschiderea manifestată față de acest subiect din luna octombrie 2019 si până în prezent, atât dumneavoastră, cât si celor doi miniștri, respectiv domnului Lucian Nicolae BODE, ministrul transporturilor, infrastructurii si comunicațiilor, precum si domnul Ion ȘTEFAN –ministrul lucrărilor publice, dezvoltării si administrației.”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*