Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, gazdă a membrilor grupului Partidului Socialiștilor Europeni

Mariana Gâju, gazdă a membrilor grupului Partidului Socialiștilor Europeni

Hotelul Continental Forum din Constanţa găzduiește, timp de două zile, reuniunea externă a membrilor grupului Partidului Socialiștilor Europeni (PES), ce are ca temă „Viitorul Europei –Diversitate şi consens”.

Reuniunea a fost organizată de către primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, în calitate de membru al Comitetului European al Regiunilor, dar și ca prim-vicepreședinte al ACoR.

Evenimentul a debutat luni, 18 iulie, de la ora 17.00, în sala de conferințe a hotelului Continental Forum, cu Dialogul local „Viitorul Europei.

„Eu vă mulțumesc tuturor că ați acceptat invitația mea de a fi prezenți acasă, în România, la Constanța. Nu singură am făcut această invitație ci împreună cu Asociația Comunelor din România, pe care o reprezint prin cele 2.863 de comune ale României. Tocmai de aceea, noi suntem cu toții interesați să vorbim despre viitorul Europei. (…)Europa are grijă pentru toți cetățenii europeni, are grijă de pentru alocarea sumelor pentru proiectele atât de necesare dezvoltării durabile a satului românesc, a localităților noastre. (…) Ce viitor vedem noi când venim după doi ani de pandemie? Când trăim deja o criză, criza energetică, criza cauzată de războiul din Ucraina. Ce Europă vedem noi pentru copiii noștri, pentru nepoții noștri? Dacă noi, adulții de astăzi, nu am avea dorința, voința de a putea să ne unim eforturile să creăm o Europă unită, o Europă bazată pe democrație, socială, care să se gândească la locurile de muncă pentru toate categoriile sociale, pentru toate categoriile de vârstă dar, mai ales, pentru tinerii noștri, oare ce viitor va mai avea UE. (…)Cetățenii români trebuie să aibă încredere în ceea ce face UE pentru toți cetățenii săi. Comisia Europeană a lansat un pact rural, cu planul de dezvoltare, plan de acțiune rurală, pe care noi vrem să îl vedem implementat. (…)Vrem să avem dezvoltare durabilă în mediul rural, cu proiecte care să respecte dezvoltarea infrastructurii. Spunem infrastructura mare, în rețele de canalizare, de alimentare cu apă, rețele de energie electrică, dar, în același timp, și infrastructură educațională, a sănătății. Să nu mai existe sate care să nu aibă un dispensar medical, comune care să aibă un singur medic, comune cu 14 sate aparținătoare. Aceasta înseamnă să aplicăm o dezvoltare, un pact rural și un plan de acțiune egal, pentru toate statele membre ale UE”, a spus Mariana Gâju, în deschiderea evenimentului.

La reuniune participă membrii Grupului PES din cadrul Comitetului Regiunilor din 20 de țări, președintele Grupului PES, Cristophe Rouillon și europarlamentarul Victor Negrescu, reprezentanți ai Asociației Comunelor din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*