Primăria Poarta Albă va realiza un parc fotovoltaic

Primăria comunei Poarta Albă. FOTO CTnews.ro

Comuna Poarta Alba a luat o decizie importantă pentru viitorul său energetic, după ce consilierii locali au aprobat proiectul intitulat “Construire parc energetic de producție energie electrică din sursa regenerabilă solară”.

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, a spus că acest proiect, în valoare de aproape 1,6 milioane de lei cu TVA, va fi finanțat de Ministerul Energiei prin Fondul de Modernizare, în cadrul Programului-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum.

Deschiderea oficială a programului este programată să aibă loc la data de 6 decembrie 2023.

Proiectul își propune creșterea gradului de independență energetică al comunei Poarta Albă prin realizarea unui sistem fotovoltaic amplasat pe teren pentru producerea energiei electrice, necesar pentru consumul propriu al clădirilor din domeniul public și al iluminatului public. De asemenea, această investiție aduce și o creștere a producției de energie electrică din surse regenerabile.

Primarul Vasile Delicoti a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitate:

“Construirea acestui parc energetic reprezintă un salt către un viitor sustenabil și responsabil. Este un pas important în direcția independenței noastre energetice și a protejării mediului înconjurător. Prin adoptarea surselor regenerabile de energie, vom contribui nu doar la economisirea costurilor, ci și la dezvoltarea durabilă a comunității noastre.”

Unul dintre cele mai importante beneficii ale parcurilor fotovoltaice este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin generarea de energie electrică din surse regenerabile, înlocuind combustibilii fosili și limitând astfel impactul asupra mediului.

Energia solară este una dintre cele mai durabile și regenerabile surse de energie de care dispunem în prezent, fiind un substitut excelent pentru sursele de energie convenționale.

Acest parc fotovoltaic reprezintă un proiect care deschide drumul către un viitor mai verde și mai sustenabil pentru comuna Poarta Albă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*