FOTO Vergil Chițac anunță pe Facebook că urmează reamenajarea și reabilitarea Parcului Gării

Cum va arăta Parcul Gării după reabilitare. FOTO: Facebook Vergil Chițac

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat miercuri, 26 octombrie, că a fost demarată procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de regenerare a Parcului Gării.

„Până pe 21 noiembrie 2022, cei interesați își vor putea depune ofertele. Durata contractului ce va fi perfectat după adjudecarea licitației este de 15 luni, din care trei luni sunt dedicate elaborării proiectului tehnic, calculate de la data semnării contractului. Avem deci toate șansele ca în primăvara/ vara viitoare, funcție de eventualele contestații ale procedurii, să demarăm execuția lucrărilor de reabilitare”, a precizat edilul.

Potrivit primarului Constanței, prin reamenajarea parcului se urmărește creșterea suprafeței de spații verzi în zonă, îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural, precum și îmbunătățirea calității spațiului public urban.

„Vor fi înlocuite elementele de mobilier și cele de iluminat public. Fântâna cinetică face și ea obiectul unui proiect separat, aflat în stadiu avansat de proiectare. Proiectul vine în completarea celui care vizează piața urbană din zona Gării, care presupune, printre altele, construirea unei parcări publice supraetajate, a unui centru comercial, a unui pasaj pietonal subteran pentru legătura cu parcul, precum și reamenajarea celui existent”, a mai anunțat Vergil Chițac pe pagina personală de Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*