Primăria Medgidia precizează ce documente trebuie să depună asociațiile de proprietari pentru a intra în programul de eficientizare energetică a clădirilor rezidențiale

Primăria și Consiliul Local Medgidia. FOTO Cătălin Schipor

Primăria Medgidia anunță că în data de 07 martie a fost publicat Calendarul orientativ privind lansările de apeluri de proiecte pentru Programul Regional Sud Est 2021 – 2027. În cadrul acestuia este inclus Apelul de finanțare „Sprijinirea eficienței energetice în clădiri rezidențiale, Domeniul Energie și eficiență energetice, Obiectivul specific OS 2.1 Promovarea măsurilor de eficiență energetică și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră – Sprijinirea eficienței energetice în clădiri rezidențiale”. Beneficiari eligibili sunt UAT municipii și orașe, iar apelul de finanțare este competitiv, data depunerii cererii reprezentând criteriu selectiv. Data estimată de deschidere a apelului este trimestrul 2/2023.

Având în vedere cele menționate, Primăria Medgidia solicită asociațiilor de proprietari Hotărârea Adunării Generale a Asociației de Proprietari (HAGAP) de intrare în programul menționat și Tabelul C – tabel cu semnături, care să conțină:

  • numărul apartamentelor ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările de intervenții propuse (obligatoriu 100 la sută din totalul proprietarilor de apartamente);
  • numărul apartamentelor cu destinația de locuință aflate în proprietatea persoanelor juridice, precum și numărul apartamentelor cu destinație de spații comerciale sau spații cu altă destinație decât cea de locuință, aflate în proprietatea persoanelor fizice, a persoanelor juridice, ai căror proprietari sunt de acord cu lucrările de intervenții propuse (reprezintă obligatoriu 100 la sută din totalul spațiilor/apartamentelor încadrate în aceste categorii).

De asemenea, în vederea actualizării evidențelor privind asociațiile de proprietari, Primăria Medgidia informează că, în conformitate cu prevederile art.105 și ale art.62 din Legea nr.196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, acestea au obligația de a informa Compartimentul Relații cu Asociațiile de Proprietari din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia, cu privire la datele de contact actualizate privind reprezentanții asociației de proprietari. Transmiterea acestor date facilitează accesul la programul de finanțare menționat, privind reabilitarea termică, respectiv:

  1. datele privind președintele, membrii comitetului executiv, cenzorul/ comisia de cenzori și administratorul asociației;
  2. codul de identificare fiscală al asociației de proprietari;
  3. ultimul proces verbal al adunării generale în care au fost aleși reprezentanții asociației;
  4. contractul de mandat al președintelui în funcție;
  5. adresa de e-mail prin care se poate comunica cu asociația de proprietari.

Dacă un bloc de locuințe are mai multe scări sau tronsoane, având una sau mai multe asociații de proprietari, toate acestea vor trebui să facă parte dintr-o singură componentă a unui proiect, în vederea asigurării unei soluții tehnice unitare pe întreaga construcție, inclusiv din punct de vedere al aspectului şi cromaticii anvelopei blocului.

Pentru informații suplimentare și preluarea modelului de Hotărâre Intrare în Programul de reabilitare termică + formulare, cei interesați se pot adresa Compartimentului Relații cu Asociațiile de Proprietari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*