Primăria Cumpăna organizează Zilele Recoltei în perioada 30 septembrie – 1 octombrie

Produse care vor fi oferite la vanzare de gospodarii din Cumpana

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, județul Constanța, reprezentate legal prin persoana primarului, doamna Mariana Gâju, anunță că în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2023, în localitatea Cumpăna, va avea loc cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național „Rodul Pământului – Zilele Recoltei”.

Festivalul Național “Rodul Pământului”, aduce în comuna Cumpăna din județul Constanța bunătățile toamnei, la sărbătoarea recoltei.

“În zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, vă invităm la un eveniment dedicat pământului, gastronomiei româneşti, bogăţiei etnografice şi folclorice ce pune în valoare moştenirea rurală şi culturală a Dobrogei şi a României. La Cumpăna ducem tradiția mai departe și vă așteptăm cu mic, cu mare, să sărbătorim toamna și să ne bucurăm de darurile ei, dar și de un spectacol pus în scenă de artiști consacrați, invitați speciali și de tinerii talentați ai comunei Cumpăna, în cadrul celei de-a XIX-a ediție a Festivalului Național “Rodul Pământului – Zilele Recoltei la Cumpăna”, ce va avea loc în Parcul de agrement din comună (strada Strajei – în vecinătatea salii de sport „Elena Frîncu”).

Vor fi prezenți producători agricoli, meșteșugari și gospodine din întreaga țară, veniți să-și prezinte hărnicia și priceperea în bucătărie, la lucrul câmpului și creșterea animalelor și păsărilor.

Pregătind cămara pentru iarnă, vă veți bucura de:

– parada portului popular, expoziție de animale și păsări;

– standuri cu vânzare: legume, fructe, produse tradiționale;

– standuri de promovare gastronomică, ateliere de gastronomie aplicată;

– spectacole de muzică populară și ușoară.

Toamna înseamnă culoare, arome, gust, truda gospodarilor, deșăvârșită de roade alese și recolte bogate.  Acasă, la Cumpăna, sărbătorim rodul pământului, generație cu generație.

Vă așteptăm! Nu ratați festivalul unde toamna se îmbracă în sărbătoare!” – Primăria Cumpăna

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*