Primăria Cumpăna anunță că fermierii care adoptă practici agricole prietenoase cu mediul, pot primi plați compensatorii

Primăria Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Cumpăna anunță că, având în vedere informarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, au fost elaborate și actualizate documentele informative și de ghidare aplicabile în anul 2021, care sunt utile în accesarea și implementarea cu succes a angajamentelor din cadrul măsurilor de mediu și climă din PNDR 2014 – 2020. Prin acestea se acordă plați compensatorii fermierilor care furnizează societății servicii publice prin adoptarea unor practici agricole prietenoase cu mediul.

Măsurile de dezvoltare rurală adresate utilizatorilor de terenuri agricole care facilitează acordarea unor plați anuale pe hectar de suprafață agricolă pentru compensarea costurilor suplimentare și a pierderilor de venit suportate de fermieri, implementate în România, sunt:

  • măsura 10 – agro-mediu și climă;
  • măsura 11 – agricultura ecologică;
  • măsura 13 – plați pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice;

Documentele necesare se află accesând link-ul: https://madr.ro/masuri-de mediu-si-clima.html

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*