Primăria Constanța susține că modernizarea sistemului de termoficare va fi un pas major către facturi mai mici și un mediu mai curat

Modernizarea sistemului de termoficare. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Municipiului Constanța anunță progrese semnificative în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea sistemului de termoficare centralizat, în vederea asigurării unei furnizări eficiente și durabile a energiei termice către locuitori. Această inițiativă urmărește eliminarea problemelor cauzate de degradarea conductelor vechi, înlocuindu-le cu un sistem modern și sustenabil.

În urma finalizării primei etape de reabilitare, care a constat în modernizarea a 21,6 km de tronsoane de rețea termică, municipiul Constanța s-a apropiat cu un pas mai mult de soluționarea eficientă a problemelor legate de sistemul de termoficare. Această etapă a fost finalizată cu succes și este în curs de recepționare.

Modernizarea sistemului de termoficare. FOTO: Primăria Constanța

În prezent, municipiul se află în desfășurarea celei de-a doua etape a proiectului, care vizează înlocuirea a 12,716 km de traseu de rețea termică primară și 25,432 km de conducte din magistrala II. Noul sistem, construit cu conducte din oțel preizolate cu izolație termică din spumă rigidă de poliuretan, va aduce o eficiență sporită și durabilitate pe termen lung. Lucrările pentru această etapă sunt programate să continue în perioada următoare, beneficiind de perioada de revizie a Centralei Termice de Energie (CET), fapt ce va permite schimbarea unui număr cât mai mare de tronsoane de conducte înainte de sezonul rece.

Etapa a treia se va concentra pe zona centrală a orașului, unde reabilitarea traseelor de conducte primare și secundare se va realiza în paralel cu proiectul de „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”. Această etapă va îmbunătăți infrastructura termică și va contribui la o gestionare mai eficientă a energiei termice.

Modernizarea sistemului de termoficare. FOTO: Primăria Constanța

În vederea obiectivelor viitoare, Primăria Constanța a inițiat etapa a patra a proiectului, care vizează reabilitarea rețelelor și ramurilor termice secundare. În plus, autoritatea locală se implică activ în achiziționarea proiectului pentru noua Centrală Termică de Energie (CET). Acest proiect ambițios, intitulat „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul PNRR, are ca scop reducerea emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă și va contribui la crearea unei unități de producție de energie termică și electrică în cogenerare, utilizând gaz natural și, în viitor, hidrogen din surse regenerabile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*