19 imigranți din Irak și Siria, descoperiți ascunși în remorca unui autocamion la PTF Negru Vodă

19 străini, depistați de poliţiştii de frontieră de la PTF Negru Vodă, ascunşi în remorca unui autocamion. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat 19 cetățeni, din Irak și Siria, care încercau să treacă ilegal în România, ascunși în remorca unui autocamion, prin PTF Negru Vodă. Aceștia au fost descoperiți în timpul unui control de rutină, când un cetățean turc a fost oprit pentru verificări.

Potrivit Gărzii de Coastă, cetățeanul turc conducea un autocamion încărcat, conform documentelor de însoțire a mărfii, cu obiecte sanitare din Turcia către Ucraina. Cu sprijinul polițiștilor de frontieră bulgari, s-a descoperit că partea superioară a prelatei remorcii fusese tăiată, iar în compartimentul de marfă erau ascunse cele 19 persoane – 18 bărbați și o femeie.

După efectuarea verificărilor, autoritățile române au stabilit că 15 dintre acestea sunt cetățeni irakieni, iar ceilalți patru sunt din Siria.

În conformitate cu Acordul de readmisie încheiat între România și Republica Bulgaria, persoanele în cauză au fost preluate de autoritățile de frontieră bulgare pentru continuarea cercetărilor și aplicarea măsurilor legale corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*