Primăria Constanța susține că cele 14 insule digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor au fost vandalizate

Insulă ecologică digitalizată pentru colectarea separată a deșeurilor. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat că la nivelul municipiului există 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor, iar până la sfârșitul anului viitor, încă 275 de eco-insule vor fi amplasate în tot orașul.

“Din păcate, în acest moment, TOATE cele 14 insule ecologice prezintă semnele lipsei de bun simț ale unora dintre noi.

În timp ce unele dintre ele au fost doar murdărite cu diferite desene, la altele situația este mult mai gravă: s-au tăiat cablurile de alimentare, s-au furat camerele de supraveghere sau, mai îngrijorător, la eco-insula de pe strada Albatros s-au furat panourile fotovoltaice.

Reprezentanții Primăriei Constanța au sesizat organele abilitate și fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241484205 și 0341/922.

Prin aceste achiziții, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual, selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuituri noi de producție și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.

Vă rugăm să rețineți că orice act de vandalizare înseamnă bani în plus pe care municipalitatea îi cheltuie pentru reparații. Iar părinții să nu uite că, în conformitate cu prevederile art.1372 din Legea nr.287/2009 privind Codul Civil, ei sunt responsbili pentru faptele săvârșite de copii” – Primăria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*