Primăria Constanța se pregătește să cheltuiască 1,3 milioane lei pentru Festivalul Iernii și Ziua Dobrogei

Instalații electrice la Tărâmul Magic - Festivalul Iernii
Instalații electrice la Tărâmul Magic - Festivalul Iernii

Vă aduceți aminte de evenimentele acelea anoste din Parcul Tăbăcărie unde cei mici erau în pericol de electrocutare? Primăria Constanța e gata să arunce din nou bani pe ele. Partea bună – pentru adulți – este că puteau să cumpere alcool – așa “cum îi stă bine” oricărui Festival dedicat celor mici.


Citește și: Cum “a aruncat” Primăria Constanța 1,44 milioane de lei pe fereastră cu “Festivalul Iernii”. Tărâmul magic a debutat dezastruos

Tărâmul Magic – pericol public. Instalațiile de luminițe, montate direct pe barele metalice pe care se joacă micuții vizitatori

Decebal Făgădău explică întârzierile din programul de sărbători. La Festivalul Iernii Feeria nu e pe Gheață, iar iluminatul festiv din Constanța e oprit de contestațiile pentru licitații


Administrația Locală din Constanța a demarat procedura pentru alocarea unor bugete uriașe pentru Festivalul Iernii. Dar nu înainte de a da 100.000 lei și pentru Ziua Dobrogei.

Festivalul Etniilor Dobrogene, cunoscut și sub numele de Ziua Dobrogei, trebuie să-și găsească un organizator până la mijlocul lunii septembrie 2018. Ofertanții trebuie să amenajeze o scenă pentru concerte în aer liber, dar trebuie să și asigure “manifestările artistice de dans și muzică specifice naționalităților care trăiesc pe tărâmurile dobrogene: români, greci, turci, tătari, aromâni, ruși-lipoveni, armeni, evrei etc”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Administrația locală oferă banii în 3 tranșe, iar instrucțiunile sunt atât de stufoase încât par a fi concepute să încurce organizatorii. 21 pagini de instrucțiuni și 6 pagini ale Caietului de Sarcini trebuie parcurse și apoi completate pentru a candida. Nu e de mirare că în anii trecuți, Primăria Constanța nu a mai avut ofertanți pentru acest eveniment și a fost nevoită să îl anuleze.

Festivalul Iernii – luminițe de peste 1,2 milioane lei

Dacă detaliile legate de Ziua Dobrogei par stufoase, cele pentru Festivalul Iernii se întind pe 53 pagini.

Primăria vrea 5 ateliere ale lui Moș Crăciun, căsuța lui Moș Crăciun și a Doamnei Crăciun, “cutia poștală unde copiii vor depune scrisrori pentru “Moșu’, 20 căsuțe unde se comercializează turtă dulce, vată de zahăr, ciocolată caldă, ceai” (surprinzător alcoolul nu e menționat)”.

Festivalul Iernii trebuie să se desfășoare între 1 și 30 decembrie 2018 în Parcul Tăbăcărie, zona Țara Piticilor. Administrația Locală vrea să aibă o deschidere cu foc de artificii și spectacol pentru Ziua Națională.

Birocrația a înghițit Primăria Constanța

Primăria condusă de Decebal Făgădău nu se dezminte atunci când e vorba de proceduri complicate și inutile. Ofertanții trebuie să depună documentația în original și copii, dar în plicuri separate pentru propunerea tehnică, propunerea financiară și documentele de calificare. Acestea au fost doar originalele. Copiile trebuie să aibă și ele alte trei plicuri.

Dar asta nu e tot. Solicitanții trebuie să depună sși CD-uri sau DVD-uri cu forma scanată a tuturor documentelor originale. Dacă Primăria cere completări, acestea trebuie depuse și pe hârtie și pe CD sau DVD.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*