Primăria Constanța se laudă cu lucrările de toaletare a arborilor din oraș. Locuitorii orașului spun însă că pomii putrezi le pun viața în pericol

Toaletare arbori în cartierul Tomis Nord și pe bulevardul Mamaia. FOTO Primăria Constanța

Deși Primăria Constanța se laudă prin comunicate de presă cu lucrările de toaletare și corecție a arborilor de pe raza orașului, constănțenii reclamă faptul că există copaci ce le pun viața în pericol și de care nu s-a atins nimeni în ciuda nenumăratelor sesizări.

Astfel, Primăria Constanța anunța joi, 9 decembrie, printr-un comunicat de presă, că echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice au acționat în cartierul Tomis Nord și pe bulevardul Mamaia.

„Multe dintre lucrările de toaletare și corecție sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari”, se precizează în comunicatul instituției.

Cu toate acestea, pe adresa redacției CTnews Emanuel Ștefan a povestit cum arbori uscați pun viața în pericol locuitorilor de pe aleea Hortensiei, iar angajații Primăriei nu au făcut nimic, în ciuda sesizărilor făcute.

„Apelez la dumneavoastră ca presă din disperarea locatarilor de pe aleea Hortensiei nr 19 Bloc P. În luna august al acestui an am făcut sesizare la Primărie cu privire la doi copaci foarte înalți și robuști (ajung până la etajul 4), dar care sunt putrezi, aducând la cunoștința Primăriei faptul că o să vină iarna și vântul se va intensifica, existând riscul să cadă copacul provocând răni fizice cât și pagube materiale. Pe data de 20 noiembrie s-a întâmplat <<minunea>>, o parte din copac a căzut dar din fericire nu au fost victime și nici pagube materiale, fiind toți locatari la serviciu. La câteva zile, iarăși situația s-a repetat, dar de data aceasta era cât pe ce să provoace victime, un copil a întrat în scara blocului și chiar în spatele lui a căzut o cracă foarte mare. Am sunat iarăși la Primărie și au dat alt număr de înregistrare, și le-am adus la cunoștințe că termenul de 30 zile pentru un răspuns a trecut de mult și aceasta nepăsare se încadrează la neglijență în serviciu. Ne este frică să mai trecem sau să ne parcam autoturismele!”, a scris Emanuel Ștefan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Primaria se lauda degeaba. Nici cu cerere, nici cu pile nu reusesti sa-i convingi sa toaleteze copacii.
    Doar daca in marinimia lor iti aproba sa toaletezi pe cheltuiala proprie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*