Container cu deșeuri textile, returnat către Indonezia în urma intervenției comisarilor de la Garda de Mediu

Container cu deșeuri textile, returnat către Indonezia în urma intervenției comisarilor de la Garda de Mediu. FOTO: GMC

Garda de Mediu Constanța, în colaborare cu Garda de Coastă Constanța, a dispus returnarea unui container încărcat cu aproximativ 15,5 tone de deșeuri textile din fibre sintetice, către țara de expediție, respectiv Indonezia.

Potrivit GMC, urmare a notificării Gărzii de Coastă și a verificărilor efectuate, s-a constatat că transferul deșeurilor nu era însoțit de documentele prevăzute de Regulamentul 1013/2006.

„Anexa VII nu era completata cu codul deșeului, nu era menționat codul instalației de valorificare, nu erau completate datele și lipsea semnătura persoanei care a organizat transferul”, au transmis reprezentanții instituții.

Deșeurile ar fi trebuit sa ajungă la o firma din Buzău, care a refuzat însă recepționarea containerului întrucât deșeurile textile nu puteau fi valorificate în instalația deţinută. A fost solicitată rerutarea containerului către alta destinație, însă s-a dispus returnarea în țara de expediție.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*