Primăria Constanța: „Rezervarea locului de parcare cu bidoane, găleți sau alte obiecte este ilegală!”

Rezervarea locului de parcare cu bidoane, găleți sau alte obiecte este ilegală. FOTO Primăria Constanța

Sunt cetățeni care încearcă să pună stăpânire pe un loc de parcare, deși nu au autorizație în acest sens, prin blocarea acestuia cu diferite obiecte: bidoane, lădițe, cadre metalice sau de beton. Cei care recurg la acest gest trebuie să știe că ocuparea domeniului public cu diverse obiecte pentru semnalizarea locului de parcare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Potrivit Primăriei Constanța, anul trecut a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța care prevede semnalizarea locului de parcare prin marcaje speciale, indicatoare și panouri informative. Dispozitivele pentru semnalizarea locurilor de parcare trebuie să respecte anumite caracteristici: plăcuțele vor fi confecționate din tablă neagră de doi milimetri, vopsite cu grund și vopsea galbenă. Inscripționarea se va face cu vopsea de culoare neagră cu caractere de trei centimetri, iar sintagma „rezervat” va fi boldată. Sub numărul de autorizație se va lipi o bandă reflectorizantă de 5/33 cm. Plăcuțele vor fi realizate și montate de către orice entitate autorizată în acest sens și vor fi montate la intrarea pe locul de parcare, conform schiței eliberate de către administratorul parcării.

Direcția Generală Poliția Locală Constanța vă roagă să sesizați orice aspect legat de ocuparea domeniului public cu diverse obiecte la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro. Prin semnalarea acestor situații, sprijiniți echipajele operative aflate în teren să pună în practică mult mai repede măsurile legale ce se impun.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*