FOTO VIDEO Serbare câmpenească, de 1 Mai, pentru cumpăneni. Sute de oameni din tot județul au venit să admire talentul micilor vedete locale și să se bucure de bucatele pregătite

Serbare câmpenească la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Serbarea câmpenească de la Cumpăna a devenit o tradiție. Întrerupt doar de pandemie, evenimentul a fost reluat pe 1 mai 2023 în vechea locație, pe malul stâng al Canalului Dunăre – Marea Neagră.

Primăria și Consiliul Local au pus la dispoziție terenul, au ridicat scena și au oferit agenților economici condițiile ideale pentru a pregăti micii, friptura și toate bucatele preferate de cumpăneni.

După ora 11.40, în fața scenei și-a făcut apariția un grup de mici balerine, însoțite de primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. Primărița a ținut să spună că această “sărbătoare a muncii, nu este a celor care doar se fac că muncesc, ci a celor care chiar muncesc și vor să și sărbătorească”.

Prezentatorii Elena Iordan și Cătălin Câmpanu au adus pe scenă, rând pe rând, artiști locali precum Iulian Tănase, Lucian Costea, Marian și Denisa Bordea, Aeredin-Cornel Râciu, Jan Nițu, Teodor Mihai, Marian Alexandru Popa, Adriana Ivanciu, Bianca-Ștefania Luzinschi, Elena Iordan, Cătălin Câmpanu, Andreea Scurtu, Cristiana Slujitoru și Mihai-Daniel Chitoșcă.

“Frumusețea acestui loc o vedeți pe dealurile acestui loc unde sunt familii, familii cu prieteni, grupuri care au încins grătarele. Noi vom răsplăti fiecare artist care va evolua pe această scenă cu tradiționalul mic, pulpiță de pui pentru copii, sucurile și cozonacul pregătit. Aceasta este plata pe care Primăria și Consiliul Local Cumpăna își permit să o aducă acestor ambsadori ai comunei. Agenții economici sunt la dispoziția celor care, până în noapte târziu, vor să rămână alături de noi”, a declarat, pentru CTnews, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Momentele artistice individuale au fost presărate de dansurile și cântecele ansamblurilor folclorice “Mugurașii Cumpenei” și “Româncuța”. Școala de Balet “Nicolae Spirescu”, Clubul “All in One Dance” și dansurile grecești ale lui Vali Osman au bucurat, de asemenea spectatorii. Printre invitați s-a numărat și o trupă de dans modern venită tocmai de la Nicolae Bălcescu, dar și familiile de ucraineni care locuiesc în Cumpăna.

“Respectul meu și al administrației locale pentru toți cei care muncesc, pentru cei care au ales să rămână acasă, să petrecem împreună 1 mai. Dar gândul meu merge în a le transmite multă sănătate și bucurie tuturor cumpănenilor oriunde s-ar afla. Cei de acasă le transmit gânduri bune și să reveniți sănătoși”, a mai completat primarul Mariana Gâju.

Seara de 1 Mai se va încheia cu un impresionant foc de tabără.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*