Primăria Constanța: „Modernizarea străzii Ștefan cel Mare a intrat în linie dreaptă”

Modernizarea străzii Ștefan cel Mare a intrat în linie dreaptă. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat miercuri, 10 noiembrie, că după finalizarea mai multor lucrări de reabilitare a rețelelor de utilitate publică din subteranul străzii Ștefan cel Mare, modernizarea arterei a intrat în linie dreaptă.

„Fie că vorbim despre lucrări de privesc schimbarea conductelor de apă sau cele de termie, strada Ștefan cel Mare este de ceva vreme un adevărat șantier. S-a lucrat pe tronsonul cuprins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca la înlocuirea conductelor din subteran pentru ca mai apoi să poată fi demarate lucrările de revitalizare totală a zonei centrale cuprinse în proiectul <<Acces si mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța>>”, precizează reprezentanții instituției.

Contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul municipalității a fost semnat la începutul verii, însă lucrările au fost începute efectiv abia în 21 octombrie, după parcurgerea tuturor procedurilor legale și predarea amplasamentului. Astfel că, până în prezent au fost executate lucrări de organizare de șantier (la Poarta 1), a fost decopertat integral tronsonul cuprins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca și au fost demarate lucrările de realizare a instalațiilor electrice pe același tronson.

„Amintim că prin acest proiect al municipalității, realizat cu fonduri europene, se urmărește reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780,00 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066,40mp) și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp)”, mai arată sursele citate.

De asemenea, proiectul prevede și instalarea de mobilier urban, fântâni arteziene, amenajarea unor spații verzi, trotuarele vor fi iluminate, vor exista piste de biciclete și treceri de pietoni, iar stațiile de transport public vor fi modernizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*