Primăria Constanța: Lucrările de la spitalul modular intră în linie dreaptă

Lucrările de la spitalul modular intră în linie dreaptă. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța anunță că, pe 13 iulie, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul către societatea care execută noul spital modular. Corpul modular va avea 52 de paturi, din care 10 paturi de ATI, și va fi dotat cu Computer tomograf, RMN, farmacie și laborator.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, structura modulara a fost gândita ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța și va asigura completarea serviciilor medicale pentru aceasta unitate. Serviciile de imagistica sunt o premiera pentru SCBI care nu a avut în dotare CT și RMN.

„Valoarea noului spital modular este de 10 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de patru luni de la data începerii lucrărilor. Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de modernizare, reabilitare energetică si consolidare ale clădirii vechi a spitalului care se află la stadiul de realizare a proiectului tehnic”, au transmis reprezentanții instituției.

Aceștia mai precizează că reconstrucția clădirii, vechi de 85 de ani, urmează să demareze anul viitor, după finalizarea spitalului modular. În acest moment, Contractul de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea clădirii edificată în 1938 este semnat și are o valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*