Comuna Mihai Viteazu, inclusă în teritoriul eligibil al Grupului de Acțiune Locală în domeniul pescuitului Dobrogea Nord

Primăria Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Consilierii locali ai comunei Mihai Viteazu au votat, în ultima ședință ordinară desfășurată la sfârșitul lunii octombrie, un proiect de hotărâre privind includerea UAT Mihai Viteazu în teritoriul eligibil al Grupului de Acțiune Locală în domeniul pescuitului Dobrogea Nord.

Partenerii implicați în formarea FLAG-ului Dobrogea Nord sunt asociații de pescari, asociații de mediu preocupate de păstrarea nealterată a calității apelor și a resurselor acvatice, instituții de cercetare sau educație, autorități publice locale și județene precum și personalități științifice cu o vastă experiență internațională în activitatea de acvacultură și pescuit, atât în apele interioare cât și la Marea Neagră.

„Prin intermediul acestui proiect se va implementa o strategie de finanțare de care vom beneficia cu toții, atât autorităţile publice locale, cât și locuitorii comunei, în sensul că se vor putea accesa fonduri prin Programul pentru Acvacultură și Pescuit (PAP) 2021 – 2027”, spune viceprimarul comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache.

Potrivit acestuia, obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea durabilă din punct de vedere socio-economic, de mediu și cultural a comunității, prin promovarea bunăstării sociale a populației.

„Proiectul va avea impact pozitiv pentru comunitatea de pescari din zonă, prin îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a activității acestora, dar și pentru comunitatea locală, prin crearea și menținerea locurilor de muncă. De asemenea, prin acest proiect se dorește și dezvoltarea turismului creativ cu specific pescăresc”, a explicat Elena Poteleanu, secretarul comunei Mihai Viteazu.

Viceprimarul comunei Mihai Viteazu a mai anunțat că în planurile instituției pe care o gospodărește acum, după trecerea în neființă a primarului Gheorghe Grameni, există și alte idei de proiecte pentru creșterea bunăstării și confortului locuitorilor din comună.

„În aceste momente deplângem pierderea suferită de comunitatea noastră, respectiv trecerea în neființă a domnului primar Gheorghe Grameni, persoana care a gospodărit comuna noastră timp de 22 de ani, care a inițiat proiecte pe care le-a considerat necesare și oportune, acum lăsându-ne pe noi, cei care îi urmăm, să ducem această sarcină mai departe. (…)Actualmente avem mai multe proiecte în derulare, iar unul dintre ele avut finalitatea chiar ieri, (joi, 10 noiembrie – n.r.) când am recepționat lucrările efectuate Ia proiectul de investiții <<Platformă comunală de depozitare a gunoiului de grajd în comuna Mihai Viteazu, județul Constanţa>> în cadrul proiectului <<Control integrat al poluării cu nitriți>>”, a spus Adrian Costache.

De asemenea, el a mai precizat că pentru viitor se analizează oportunitatea de a fi inițiate proiecte ce presupun consumul de energie regenerabilă. Astfel, ar putea fi accesate fonduri pentru montarea de panouri fotovoltaice și de pompe de căldură pentru instituțiile publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*