Primăria Constanța: „La Căminul pentru Persoane Vârstnice nu poate fi vorba de apariția unui focar de COVID-19”

Caminul pentru Persoane Varstnice. FOTO Primăria Constanța

Primăria municipiului Constanța respinge informațiile apărute în presă în ultimele zile, potrivit cărora Căminul pentru Persoane Vârstnice, aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială, ar fi devenit focar COVID-19, fiind confirmate 10 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Cele 10 cazuri ar fi fost confirmate în ultima lună, dar niciuna dintre probele recoltate la data de 24 martie, nu a mai ieșit pozitivă.

„La testarea RT-PCR din data de 24 martie au fost recoltate 129 de probe, iar la momentul apariției în presă a articolului respectiv, la DSP nu existau rezultate care să ateste cazuri de infectare cu COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice. Persoanele depistate cu rezultate pozitive la testările anterioare nu mai erau în izolare, așadar în data de 24 martie nu exista niciun caz pozitiv în rândul beneficiarilor sau angajaților, deci nu poate fi vorba de apariția unui focar de COVID-19”, precizează Primăria Constanța într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanților instituției, la testarea făcută în data de 24 februarie au fost depistate patru cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și niciun caz pozitiv în rândul angajaților, beneficiarii cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 24 februarie – 09 martie. Pentru a preveni infectarea beneficiarilor, cei depistați pozitiv au fost izolați pe sector, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent. De asemenea, la testarea din data de 10 martie nu a fost depistat nici un caz pozitiv de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul beneficiarilor, dar au fost șase cazuri pozitive în rândul angajaților. Angajații cu rezultat pozitiv au primit decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 10 – 23 martie.

„Precizăm că la Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au fost aplicate măsuri sporite de siguranță pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Zilnic, se realizează triajul epidemiologic, iar angajații au echipament de protecție. Decontaminarea aerului și a suprafețelor se realizează prin nebulizare, toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate ori de câte ori este nevoie, cu o substanță ce distruge virușii și bacteriile, avizată de Ministerul Sănătății. De asemenea, în cadrul măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la Căminul pentru Persoane Vârstnice se utilizează lămpi bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete”, se mai precizează în documentul citat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*