Primăria Constanța instituie sens unic pe zeci de străzi din zona centrală a orașului

Întâlnire de lucru cu participarea experților în sistematizare rutieră. FOTO Primăria Constanța

Circulația rutieră va fi reorganizată în zona centrală a municipiului Constanța, începând cu data de 1 martie, iar zeci de străzi vor căpăta sens unic.

Problema mobilității și a fluidizării circulației la nivelul zonelor rezidențiale au constituit subiectul unei întrunirii coordonate de viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, întâlnire la care au participat experți în sistematizare rutieră și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Direcției Generale Poliția Locală Constanța.

În urma discuțiilor, s-a decis extinderea sensurilor unice existente pe străzile cuprinse între bulevardul Tomis și strada Răscoalei din 1907 până la intersecția cu bulevardul Mamaia, respectiv strada I.G. Duca. Implementarea acestei măsuri este necesară atât pentru fluidizarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar.

„Constanța este un oraș în plină dezvoltare. Zonele rezidențiale nu au fost proiectate pentru a deservi eficient gradul mare de mobilitate a persoanelor de astăzi, în special în ceea ce privește traficul rutier. În zona centrală a municipiului Constanța, reconfigurăm sistemul de trafic pentru a asigura simultan condiții optime pentru circulația pietonilor pe trotuare, o fluență a traficului rutier și spații de parcare pentru riverani”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța.

Astfel, începând de la 1 martie, circulația rutieră va fi reorganizată astfel:

  1. pe strada Tudor Vladimirescu, circulația va fi permisă dinspre strada Răscoalei din 1907 spre strada Mihai Viteazu și dinspre strada I.G. Duca spre strada Mihai Viteazu;
  2. pe strada Dimitrie Bolintineanu se va circula dinspre strada Răscoalei din 1907 spre bulevardul Mamaia;
  3. pe strada Decebal se va circula dinspre bulevardul Mamaia spre strada Răscoalei din 1907;
  4. pe strada Dacia circulația va fi permisă dinspre strada Răscoalei din 1907 spre bulevardul Mamaia;
  5. pe strada Sarmisegetuza se va circula dinspre bulevardul Mamaia spre strada Răscoalei din 1907;
  6. pe strada Constantin Brătescu se va circula dinspre strada Răscoalei din 1907 spre strada I.G. Duca;
  7. pe strada General Manu circulația va fi permisă dinspre strada Ion Lahovari spre bulevardul Mamaia;
  8. pe strada Păcii se va circula dinspre strada Slt. Abdulachim Chiazim spre strada Tudor Vladimirescu;
  9. pe strada Slt. Abdulachim Chiazim circulația va fi permisă dinspre strada Siretului spre strada General Manu;
  10. pe strada Siretului se va circula dinspre bulevardul Mamaia spre strada Griviței;
  11. pe strada Ion Lahovari circulația va fi permisă dinspre strada Griviței spre bulevardul Mamaia, respectiv strada Griviței către strada General Manu;
  12. pe strada Miron Costin se va circula dinspre bulevardul Mamaia spre strada Griviței;
  13. pe strada Griviței se va circula dinspre strada Miron Costin spre strada Ion Lahovari și dinspre strada Mihăileanu spre strada Mihai Viteazu;
  14. pe strada Zorilor se va circula dinspre strada Sabinelor spre bulevardul Mamaia;
  15. pe strada Sabinelor se va circula dinspre strada George Enescu spre strada Mihai Viteazu;
  16. pe strada Ilarie Voronca se va circula dinspre strada Decebal spre strada Griviței;
  17. pe strada George Enescu se va circula dinspre strada Griviței spre bulevardul Mamaia;
  18. pe strada Ștefan Mihăileanu se va circula dinspre strada Dimitrie Bolintineanu spre strada Ștefan cel Mare;
  19. pe strada Cpt. Petre Romulus se va circula dinspre strada Griviței spre strada Sarmisegetuza;
  20. pe strada Gheorghe Lazăr se va circula dinspre strada Constantin Brătescu spre strada Sarmisegetuza;
  21. pe strada Mercur se va circula dinspre strada Sarmisegetuza spre Piața Griviței;
  22. pe strada Jupiter se va circula dinspre Piața Griviței spre strada Sarmisegetuza.

Potrivit proiectului de resistematizare rutieră, pe strada I.G. Duca, tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Avram Iancu, se va institui oprirea interzisă pe ambele sensuri de mers. Ca măsură complementară, se va permite efectuarea virajului la stânga din strada I.G. Duca pe strada Tudor Vladimirescu, spre strada Ștefan Mihăileanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

4 Comments

  1. …un primar mai inconstient nu a avut constanta niciodata …chitac actioneaza in defavoarea orasului si a populatiei . o vreme , constanta era al doilea oras al tarii …nebunul ne-a intoxicat cu taxe si impozite , cu restrictii de circulatie si ma tem ca situatia se va agrava …

  2. Buna seara
    Nu stiu cu cine se sfatuieste acest individ, dar doovedeste inca o data ca nu are nici o legatura cu Constanta si nici cu administratia. Cat de aiurea sa fii sa crezi ca prin restrictii prost gandite vei fluidiza traficul. O idee tembela ca si asa zisii consilieri care dovedesc ca sunt total in afara orasului.
    Sa va fie rusine si sa se aleaga praful de voi.

  3. Traficul e la pământ, o firma din Cluj a făcut modificările de acum. Mai vin și tananaii noștri cu școala la Ovidius și încurcă de tot traficul! Cei care au construit haotic sa vina acum cu bani să facă și drumuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*