Primăria Constanța implementează un nou proiect pilot de plată a parcării în Constanța

Judecatoria Constanta. FOTO Catalin Schipor

Primăria municipiului Constanța implementează un nou proiect pilot de plată a parcării în Constanța. Soluția are la bază două parcometre oferite în mod gratuit municipalității de către firma Avitech și produse de compania suedeză Cale, cu o tradiție de peste 60 de ani în domeniul parcărilor.

 

Acestea sunt amplasate la cele două intrări din parcarea Tribunalului și deservesc 100 de spații de parcare. Parcometrele vor permite, începând de luni 27 noiembrie 2017, plata parcării atât cu monezi, cât și cu bancnote. Până la sfârșitul anului va fi implementată și modalitatea de plată cu ajutorul cardului, în noua tehnologie contactless, precum și o aplicație mobilă care va permite plata din mașină sau de la distanță. Spre deosebire de parcometrele clasice, noile automate nu necesită poziționarea tichetului pe bordul autoturismelor, cetățenii nefiind nevoiți să se întoarcă la autoturism după plata parcării. Numărul de înmatriculare se introduce în parcometru la efectuarea plății.

Aplicarea sancțiunilor va fi realizată de Poliția Locală cu ajutorul unei aplicații mobile cu funcția de recunoaștere a numărului de înmatriculare. Amenda va fi tiparită cu ajutorul imprimantei mobile și poziționată în parbrizul autovehiculelor care nu sunt înregistrate ca plată sau care au timpul de parcare expirat. Scopul acestui proiect este acela de a reduce timpul de căutare a unui loc de parcare, decongestionarea traficului în zona respectivă, creșterea nivelului de confort, reducerea consumului de carburant și implicit reducerea emisiilor de CO2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*