Primăria Constanța ia primele măsuri pentru desfășurarea în condiții de siguranță a vaccinării împotriva COVID-19

Anul viitor va începe campania de vaccinare împotriva COVID-19 pentru populație, iar Primăria Municipiului Constanța ia primele măsuri pentru desfășurarea ei în condiții de siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru persoanele care se vor vaccina.

În Constanța, acțiunea de imunizare se va desfășura în mai multe centre de vaccinare care vor fi repartizate în două sau mai multe spații.

„Primăria Constanța lucrează în această perioadă la identificarea spațiilor necesare, care vor fi organizate cu respectarea circuitului unidirecțional (intrări și ieșiri separate). De asemenea, municipalitatea va asigurarea execuția lucrărilor de compartimentare și branșare a centrelor de vaccinare la rețelele de apă/canalizare și alte utilități. Fiecare sală va fi dotată cu mobilier specific activității de vaccinare: mese speciale, scaune, dar și echipamente și produse pentru asigurarea igienei și curățeniei”, au precizat reprezentanții instituției.

Centrele medicale vor funcționa după ce vor fi evaluate și avizate de Direcția de Sănătate Publică Constanța.

Menționăm că municipiului Constanța are peste 85.000 de locuitori cu vârste de peste 60 de ani. Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează:

  • Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat. Astfel, începând de duminică, 27 decembrie, vor fi imunizate 155 de cadre medicale din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța;
  • Etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale;
  • Etapa a III-a – populația generală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*