Primăria Constanța are de recuperat aproape 300.000 de lei, după ce ar fi perceput eronat diferența de regularizare a taxei pentru eliberarea autorizației de construire pentru persoane fizice

Municipiul Constanța. FOTO Primăria Constanța

Camera de Conturi Constanța a efectuat, în perioada 06 mai  2019 – 02 iulie 2019, un audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale Unității Administrativ Teritoriale a Municipiului Constanța, pentru anul 2018.

Conform rezultatelor misiunii de audit, din verificările efectuate asupra activității fiscale din anul 2018 s-a constatat că „în unele cazuri, diferența de regularizare a taxei pentru eliberarea autorizației de construire pentru persoane fizice a fost stabilită eronat”. Echipa de audit a estimat „venituri suplimentare cu titlul de taxă pentru eliberarea autorizației de construire în sumă de 282.722 lei”.

Camera de Conturi a emis cu această ocazie o decizie prin care s-a dispus „luarea măsurilor legale de către conducătorul entității pentru remedierea deficiențelor constatate, urmărirea şi încasarea veniturilor, stabilirea mărimii şi întinderii prejudiciilor şi recuperarea lor” s-a dispus în particular „stabilirea, urmărirea și încasarea diferenței de regularizare a taxei pentru autorizațiile de construire prin ajustarea valorii impozabile a clădirii cu coeficientul de amplasare zonală și accesoriile aferente în perioada de prescripție”.

Mai exact, Camera de Conturi a decis ca Primăria să recupereze sumele care rezultă din regularizarea taxelor și să stabilească procedurile efective de recuperare a acestora.

În luna decembrie 2020, Primăria Municipiului Constanța a inițiat demersurile de punere în aplicare a deciziei Camerei de Conturi, în vederea aplicării întocmai a acesteia și a recuperării prejudiciului constatat, mai ales că, în perioada iulie 2019 – octombrie 2020, au lipsit demersurile de punere în aplicare a deciziei instituției de control.

În acest sens, au fost emise o serie de dispoziții pentru recuperarea prejudiciului, cu obiectivul complex de intrare în legalitate și de recuperare a unui prejudiciu semnificativ, care poate susține implementarea unor proiecte importante pentru comunitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*