Angajat al Primăriei Mereni, reținut după ce a făcut plăți nelegale în sumă de două milioane de lei

Angajat al Primăriei Mereni, reținut după ce a făcut plăți nelegale în sumă de două milioane de lei

Un angajat al primăriei Mereni din județul Constanța a fost reținut, marți, 21 februarie, după ce, timp de patru ani, a făcut plăți nelegale din conturile instituției, în valoare de peste două milioane de lei, în conturile a șase firme.

Potrivit Poliției Județene Constanța, la data de 21 februarie, polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Olt, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu cu producerea unor consecințe deosebit de grave.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie 2018 – octombrie 2022, un bărbat, de 63 de ani, angajat al unei instituții din comuna Mereni, județul Constanța, având ca atribuții de serviciu întocmirea ordinelor de plată și înregistrarea documentelor în evidențele contabile, ar fi semnat, în numele instituției, fără avizul ordonatorilor de credite și prin falsificarea semnăturilor acestora, documente de achiziție, recepție și plată, prin care a efectuat plăți nelegale din conturile instituției, în cuantum de peste 2.000.000 de lei, în conturile a șase societăți comerciale, din județele Constanța și Olt”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*