Primăria Constanța anunță că stațiile de autobuz au fost ținta a mii de acte de vandalizare

Stație de autobuz vandalizată. FOTO Primăria Constanța.

Primăria Constanța a anunțat că stațiile de autobuz au fost ținta a mii de acte de vandalizare.

“O societate normală este o societate bazată pe respectarea normelor. Din păcate, există persoane pentru care normele sunt o necunoscută.

Chiar dacă se depun eforturi constante pentru întreținerea bunurilor publice din oraș, unii constănțeni recurg la acte greu de explicat. De exemplu, cele 125 de stații de autobuz au fost ținta a mii de acte de vandalizare: zilnic se murdăresc cu tot felul de mesaje sau desene, se sparg panourile de sticlă sau se distrug băncile, iar unele dintre refugii au devenit spațiu de afișaj.

Panourile sparte se înlocuiesc, mobilierul se repară sau este înlocuit, în funcție de cât de grav este afectat. Și toate aceste investiții se fac din buzunarul nostru, al constănțenilor.

Pentru a nu fi sufocați de reclamele lipite haotic, deranjați de mesajele, de multe ori obscene, de pe geamuri, și pentru că cei mai mulți dintre noi merităm condiții decente, Primăria Constanța a încheiat un contract de prestări servicii privind întreținerea și curățarea adăposturilor pentru stațiile de autobuz din municipiu. Iar angajații societății respective au parte de activitate din belșug.

Cele 125 de refugii sunt construite din materiale calitative, care oferă protecție împotriva acțiunilor corozive și a mediului salin, dar nu și împotriva factorului uman.

Mulți dintre autorii faptelor de vandalizare au fost deja identificați și sancționați corespunzător. Urmează și ceilalți, mai ales ca faptele lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Reprezentanții Primăriei Constanța au sesizat organele abilitate și fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, la numerele de telefon 0241484205 și 0341/922” – Primăria Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*