DGAS desfășoară anchete sociale pentru identificarea familiilor ce au nevoie de o locuință, în urma incendiului de noaptea trecută

Primăria Constanţa oferă 23 de apartamente unde familiile afectate de incendiu să poată locui temporar. FOTO Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, împreună cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și ai Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență s-au întâlnit astăzi cu rezidenții ansamblului de locuințe afectat de incendiul izbucnit noaptea trecută în parcarea subterană a unui bloc situat pe strada Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu.

S-a discutat despre gestionarea eficientă a acestei situații. Se va acționa pe două paliere prin implementarea unor măsuri care vizează refacerea construcției și ajutorul acordat persoanelor care nu au un adăpost.

„Trebuie să acționăm rapid. Am creat un grup de lucru cu care să lucrăm și să discutăm concret cu toate părțile implicate. Astăzi, am luat legătura cu cei de la RAJA, vor face un deviz necesar pentru demararea lucrărilor de refacerea a instalațiilor de apă și canalizare. În momentul de față, se fac cercetări. După finalizarea acestora vom interveni pentru igienizarea zonei, pentru care ca persoanele evacuate să se poată muta într-un timp cât mai scurt”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

În prezent, echipele Direcției Generale de Asistență Socială desfășoară anchete sociale. În urma discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor de proprietari se va face o listă cu persoanele care au nevoie de cazare.

„Știu că o parte din dumneavoastră nu are unde să stea în perioada următoare. Din acest motiv avem un partener care ne va ajuta cu 23 de apartamente pe care ni le va pune la dispoziție. Împreună vreau să identificăm familiile care au nevoie de o locuință”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Siguranța bunurilor reprezintă o altă problemă semnalată de proprietari. Echipajele Direcției Generale Poliția Locală sunt pe teren pentru a securiza zona, 24 de ore din 24.

În ceea ce privește siguranța clădirii, Inspectoratul de Stat în Construcții va demara o expertiză tehnică pentru a verifica siguranța clădirii.

În plus, autoritatea locală va crea un cadru comun pentru a identifica soluții pentru reabilitarea fațadei blocurilor afectate de incendiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*