Aproape 250 de clădiri și terenuri neîngrijite din Mangalia și stațiuni vor fi supraimpozitate

Aproape 250 de clădiri și terenuri neîngrijite din Mangalia și stațiuni vor fi supraimpozitate. FOTO Primaria Mangalia

Consilierii locali ai municipiului Mangalia au fost convocați luni, 20 decembrie, de la ora 13.00, la o ședință ordinară, pe ordinea de zi fiind înscrise peste 200 de proiecte de hotărâre care vizează supraimpozitarea, cu până la 500 la sută, a clădirilor și terenurilor neîngrijite din Mangalia și stațiuni.

Măsura supraimpozitării clădirilor și terenurilor aflate în paragină a fost luată, prin HCL Nr.115/2016, care stabilește cuantumul procentual al supraimpozitării, dar și normele de aplicare. În urma unei evaluări și a criteriilor prevăzute în HCL, majorarea impozitului pentru această categorie de active se stabilește de către echipe mixte de la mai multe departamente din cadrul municipalității.

Astfel, pentru supraimpozitarea pe anul în curs, cu aplicabilitate în 2022, echipele Primăriei s-au deplasat în teren pentru evaluări și constatări, încă din primăvara acestui an. Tuturor proprietarilor de terenuri și clădiri în paragină li s-au trimis somații prealabile, cu termen de grație șase luni pentru clădiri, respectiv 30 de zile pentru terenurile neîngrijite. După expirarea acestor termene, angajații Primăriei Mangalia au făcut noi evaluări, iar pentru cei care nu au reușit să respecte prevederile legale, s-a procedat la supraimpozitare.

Reprezentanții autorității publice locale susțin că, anul următor, se vor face noi evaluări, în urma cărora se va elimina supraimpozitarea pentru clădirile și terenurile ale căror proprietari au intrat în legalitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*