Primăria Constanța a plantat castani, arbori lalea și pruni decorativi, în Mamaia și pe strada Mircea cel Bătrân, și pune gazon în mai multe parcuri din oraș

Mai mulți arbori pentru un aer mai curat, anunță autoritățile orașului FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța continuă înverzirea a cât mai multor zone din oraș, astfel încât constănțenii să se poată bucura de un oraș mai sănătos și de un aer curat.

Astfel, 85 de arbori vor prinde rădăcini în spațiile verzi situate pe strada Mircea cel Bătrân și stațiunea Mamaia. Este vorba despre 19 castani, 41 de arbori lalea și 25 de pruni decorativi. Arborii au fost aleși pentru a fi potriviți mediului urban, fiind rezistenți la condițiile specifice de climă și sol.

În paralel, se plantează gazon în parcurile Arheologic, Tăbăcărie, „Regina Maria”, esplanada de pe strada Mircea cel Bătrân și faleza Cazino.

O atenție deosebită se acordă spațiilor verzi din sensurile giratorii. În această săptămână, se reamenajează cu plante perene spațiile situate pe bulevardul Aurel Vlaicu.

De asemenea, pe bulevardul Mamaia, zonele cu spațiu verde din aliniamentele stradale au fost îmbogățite cu arbuști ornamentali.

La fel de importantă este și îngrijirea spațiilor verzi. Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, ale firmelor prestatoare, ale operatorului de salubrizare cât și de persoanele care beneficiază de venitul minim garantat intervin în toate zonele orașului.

Autoritățile locale fac apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendro-floricol să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat Primăria Constanţa și 0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*