Primăria Constanța a accesat mai mult de jumătate din fondurile disponibile prin PNRR pentru întreg județul pentru reabilitarea blocurilor de locuințe

Municipiul Constanța. FOTO Ovidiu Oprea / CTnews
Municipiul Constanța. FOTO Ovidiu Oprea / CTnews

Primăria Constanța anunță că a accesat circa 14 milioane de euro, din totalul de 23 de milioane de euro disponibile pentru întreg județul Constanța prin Programul Național de Redresare și Reziliență în vederea renovării energetice a clădirilor rezidențiale. În plus, s-au accesat alte 15 milioane de euro pentru renovarea energetică a clădirilor publice – grădinițe, școli, licee etc, urcând astfel totalul accesat la 29 de milioane de euro.

Astfel, potrivit reprezentanților instituției, 17 blocuri din municipiul Constanța urmează să fie renovate energetic cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență.

„Reabilitarea termo-energetică a celor 17 imobile se va realiza prin izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei și izolarea planșeului, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuției a agentului termic, reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat în spațiile comune, repararea trotuarelor de protecție pentru a elimina infiltrațiile la infrastructura imobilelor sau repararea elementelor de construcție ale fațadei”, au precizat sursele citate.

Mai mult, în afara acestor fonduri, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, municipalitatea constănțeană anunță că a accesat peste 50 de milioane de lei pentru renovarea integrată a clădirilor publice și aproape 25 de milioane de lei pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice. De aceste fonduri vor beneficia Grădinița cu program prelungit „Steluțele Mării”, Școala Gimnazială nr.14, Școala Gimnazială nr.23 „Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța cu Turtă Dulce”, Școala Gimnazială nr.7 „Remus Opreanu”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Copiilor”.

Fonduri accesate:

  • Renovarea energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale: 68.913.355,732 lei fără TVA;
  • Renovarea integrată a clădirilor publice: 51.840.067,614 lei fără TVA;
  • Renovarea energetică moderată a clădirilor publice: 23.011.751,874 lei fără TVA.

Totodată, Primăria Constanța pregătește în această perioadă alte proiecte ce urmează a fi depuse în cea de a doua sesiune de depuneri din cadrul PNRR ce se va desfășura în august/ septembrie 2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*