Primăria anunță că începe lucrările de toaletare și corecție a arborilor din orașul Constanța

Încep lucrările de toaletare și corecție a arborilor din oraș. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat că de la 1 noiembrie încep lucrările de toaletare și corecție a arborilor în oraș.

„Aceste lucrări se realizează conform Legii nr.24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi în intravilanul localităților în perioada de repaus vegetativ a speciilor pentru a nu produce uscarea arborilor. Perioada de repaus vegetativ durează din octombrie-noiembrie până în martie sau aprilie în funcție de momentul intrării în vegetație pentru fiecare specie în parte”, au transmis reprezentanţii instituției.

Echipele Direcției Generale Gestionare Servicii Publice vor acționa atât în parcuri, cât și în cartiere, acolo unde există vegetație ce poate deveni un pericol.

„Se elimină ramurile bătrâne, uscate, semiuscate, rupte accidental sau atacate de carii (scorburoase) cu păstrarea echilibrului arborelui pentru a evita prăbușirea, precum și ramurile cu creștere pe direcție nedorită sau care îndesesc coroana, în scopul aerisirii acesteia. După ce sunt efectuate tăierile de către personal specializat, arborii sunt badijonați cu vopsea specială pe bază de ulei vegetal. Acest procedeu de sigilare este efectuat pentru vindecarea țesutului lemnos afectat și pentru respingerea picăturilor de apă care ar favoriza instalarea mucegaiului de lemn. Uneori este necesară și tăierea totală a arborilor, deși se acceptă această soluție după epuizarea tuturor opțiunilor”, au precizat sursele citate.

Potrivit Primăriei Constanța, multe dintre lucrările de toaletare și corecție sunt rezultatul solicitărilor venite de la constănțeni, persoane fizice, persoane juridice sau asociații de proprietari.

„În decursul unui an, Serviciul Spații Verzi preia foarte multe solicitări de toaletare a arborilor. Dacă nu sunt urgențe, intervențiile se amână până în sezonul rece când arborii intră în repaus vegetativ”, au mai spus reprezentanții instituției.

Pentru ca intervenția și accesul utilajelor să nu fie îngreunate, aceștia fac un apel la conducătorii auto să nu parcheze autoturismele în zonele în care se efectuează lucrări. Se recomandă, de asemenea, șoferilor să evite aceste zone, să manifeste atenție sporită și să respecte regulile de circulaţie şi semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

Primăria Municipiului Constanța corelează activitatea de tăiere a arborilor în declin vegetativ sau uscați cu programul anual de plantare a arborilor pentru regenerarea vegetației.

În cazul unor situații de urgență, (fenomene meteorologice nefavorabile) cetățenii pot să apeleze numărul de telefon 0241/55.00.55 – Dispeceratul Primăriei Constanța, iar echipele vor interveni 24 de ore din 24.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*