Constănțenii pot plăti până la 45.000 de lei dacă aruncă deșeurile în locuri neautorizate

Au crescut sancțiunile pentru managementul deficitar al deșeurilor, atât pentru persoanele juridice, cât și pentru cele fizice. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța atrage atenția că legea nr. 17/2023 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor aduce mai multe modificări referitoare la eliminarea deșeurilor, iar, în unele cazuri, sancțiunile se majorează substanțial, atât pentru persoanele juridice, cât și pentru cele fizice.

„De pildă, pentru eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate se vor aplica amenzi între 50.000 și 70.000 de lei, pentru persoanele juridice, dar și 30.000 și 45.000 de lei, pentru persoanele fizice. Legea păstrează prevederea potrivit căreia mașinile folosite la aruncarea deșeurilor în locuri nepermise pot fi confiscate”, au transmis reprezentanții instituției.

Noua legislație interzice nu doar abandonarea deșeurilor, dar și aruncarea și ascunderea lor. De asemenea, conform noilor modificări „Eliminarea, deținerea, păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop sunt interzise”.

„Așadar, eliminarea necorespunzătoare a deșeurilor va aduce amenzi mai mari atât persoanelor fizice, cât și celor juridice. Vă rugăm să respectați reglementările în vigoare!”, au mai transmis sursele citate.

Înăsprirea legislației de mediu vine pe fondul unui fenomen îngrijorător în toată țara și anume depozitarea ilegală a deșeurilor pe câmpuri, în râuri și lacuri, în păduri. De asemenea, urmărește, în continuare, reducerea numărului celor care obișnuiesc să ardă deșeurile, ceea ce duce la o poluare rapidă a aerului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*