Primăria anunță că a fost reluată dezinsecția în municipiul Constanța

În oraș se face dezinsecție. FOTO Primăria Constanța

Pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța, echipele care asigură dezinsecția au reînceput în data de 3 iunie să stropească spațiile verzi din parcuri, scuaruri și promenade.

Pe lângă parcuri, toate cartierele vor fi luate din nou la picior după cum urmează: Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile noi, CET, Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu și Zona peninsulară. Până vineri se continuă acțiunile în Tomis Nord, Icil, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și  circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.

Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.),   aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

„Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au  obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar –  conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3“, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*