Mijloacele de transport în comun din municipiul Constanța circulă și noaptea, începând cu 1 decembrie

Noile autobuze RATC au intrat în funcțiune. FOTO Adrian Boioglu

Începând de duminică, 1 decembrie, autobuzele 100, 102, 5-40, 2-43 vor circula și în intervalul orar 11:30-05:00, cu o frecvență de 30 de minute.

În plus, pentru reducerea timpul de așteptare în stații, tot începând cu data de 1 decembrie, CT BUS suplimentează numărul mijloacelor de transport în comun din oraș. Astfel, pe principalele trasee se vor introduce încă 17 autobuze față de cele 134 care operează în prezent.

„În urma unui sondaj realizat împreună cu locuitorii orașului am luat decizia împreună cu municipalitatea să introducem trasee de noapte. O nevoie reală pe timpul verii care se aplică și pe întreg cuprinsul anului. Traseele cunoscute, 100, 102, 5-40, 2-43 vor avea curse de noapte. Autobuzele vor circula după programul uzual, din 30 în 30 de minute. Venim astfel în sprijinul constănțenilor care ne-au cerut acest lucru, pentru cei care se deplasează către gară sau vin de la gară către casă sau merg la serviciu și au un program care se termină pe parcursul nopții,” a declarat Bogdan Niță, directorul CT BUS.

Acesta a mai precizat:

„De asemenea, sondajul pe care noi l-am realizat alături de constănțeni ne-a arătat că obiceiurile de mobilitate, de deplasare ale constănțenilor s-au schimbat în ultimii ani. Am înțeles că nevoia de mobilitate a crescut inclusiv în timpul zilei, nu numai în orele de vârf, așa că introducem până la 17 autobuze suplimentare față de cele 134, pentru a îmbunătăți atât frecvența cât și timpul de așteptare în stații.”

Măsurile se aplică și în zilele de sâmbătă și duminică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*