Reconfigurarea sensului giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia a fost finalizată

Reconfigurarea sensului giratoriu situat la intrarea în stațiunea Mamaia a fost finalizată. FOTO: Primăria Constanța

Primăria Constanța a anunțat vineri, 28 aprilie, că zona intersecției bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Aurel Vlaicu a fost redată în totalitate circulației după ce a fost modificată geometria intersecției. Au fost executate lucrări complexe ce au drept scop fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță a conducătorilor auto.

Potrivit reprezentanților instituției, lucrările au fost făcute etapizat și într-un ritm susținut, pentru a le putea finaliza până la data de 1 mai, când sunt preconizate valori de trafic ridicate.

„Echipele Confort Urban au lucrat atât pe timpul nopții cât si în weekend. Zona carosabilă a fost extinsă, s-au montat borduri pentru delimitare și au fost create noi suprafețe de spațiu verde. Ulterior, au fost montate noile indicatoare, au fost aplicate marcajele rutiere și s-au montat noile elemente de semnalizare. Proiectul a fost realizat în baza studiilor de trafic și are ca priorități fluidizarea traficului rutier, precum și siguranța participanților la trafic”, au transmis sursele citate.

Resistematizarea a cuprins întreaga zonă situată în apropierea hotelurilor „Oxford” și „Dobrogea”. Vechiul sensul giratoriu din jurul fântânii arteziene în formă de păpădie a fost desființat, iar fântâna artizanală a fost păstrată, dar reîncadrată într-o zonă nouă de spațiu verde. De asemenea, a fost reabilitată și zona cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Aurel Vlaicu.

„Proiectul este unul complex și este corelat cu reconfigurarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu. Reconfigurarea este inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Lucrările de asfaltare au fost executate parțial din cauza condițiilor meteo și vor fi reluate după minivacanța de 1 mai”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*