Vergil Chițac anunță punerea în funcțiune a 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea gunoiului

Vergil Chițac anunță punerea în funcțiune a 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea gunoiului. FOTO: Facebook Vergil Chițac

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat duminică, 7 mai, printr-o nouă postare pe pagina personală de Facebook, punerea în funcțiune a 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea gunoiului. El a anunțat achiziția a altor câteva sute de astfel de eco-insule, cu bani europeni.

„Încă un pas în direcția potrivită. În cadrul unui proiect pilot, am amplasat și am pus în funcțiune 14 eco-insule digitalizate de colectare a gunoiului pe patru fracții. Urmează să achiziționăm cu bani europeni încă 275 și să le distribuim în tot orașul”, a notat edilul.

El a mai spus că a fost finalizată și acțiunea de distribuire către asociațiile de proprietari a cartelelor GSM de accesare a insulelor ecologice și s-a început instructajul administratorilor și președinților asociațiilor de proprietari.

„O primă astfel de întâlnire am avut-o, împreună cu reprezentanții Primăriei Constanța și ai firmei de salubrizare, pe stradela Basarabi”, a spus primarul Constanței, care a mai precizat că intrarea în uz a eco-insulelor se va face treptat, în următoarea perioadă.

„Colectarea separată este esențială pentru sănătatea noastră și igiena locului în care trăim. Prin acest proiect, Constanța va deveni un oraș mai civilizat și mai curat”, a încheiat Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*