Premiera spectacolului „Îndoiala”, în noua sală Studio a Teatrului de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Teatrul de Stat Constanța prezintă cea de-a patra premieră a stagiunii 2021 – 2022: „Îndoiala” de John Patrick Shanley, în regia Dianei Mititelu.

Au fost programate trei reprezentații în avanpremieră ale acestei noi producții, sâmbătă, 9 aprilie, duminică, 10 aprilie, și vineri, 15 aprilie, de la ora 19.00. Premiera oficială va fi sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 19.00. Toate reprezentațiile vor avea loc la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A.

Diana Mititelu a câștigat anul trecut Premiul UNITER pentru debut, cu spectacolul „Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, montat tot la Teatrul de Stat Constanța. De această dată, regizoarea și-a îndreptat atenția asupra unui text al dramaturgului și regizorului american de origine irlandeză John Patrick Shanley, piesa „Îndoiala”, laureată, în 2005, a Premiului Pulitzer și a Premiului Tony. Piesa a devenit și mai cunoscută în 2008, când a fost ecranizată, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Părintele Flynn și sora Aloysius, directoarea școlii parohiale ce funcționează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă și raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. „Îndoiala poate fi o legătură la fel de puternică și de eliberatoare ca certitudinea. Când ești pierdut, nu ești singur”, spune Părintele Flynn în predica sa care deschide spectacolul.

„Spectacolul <<Îndoiala>> este o parabolă ce scoate în evidență acest sentiment copleșitor al incertitudinii care ne tulbură relația pe care o avem cu adevărul. Este un spectacol vital în această perioadă de tensiune ideologică, în care emoționalul a luat locul gândirii critice, în care dialogul s-a transformat într-o dezbatere continuă și în care viața, în toate nuanțele și complexitatea ei, este redusă la două extreme: vinovat sau nevinovat, bine sau rău, adevărat sau fals. Cred că un spectacol al cărui scop este să exerseze răbdarea de a înțelege perspective diferite este mai mult decât necesar”, spune Diana Mititelu.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate pe platforma Mystage – http://bit.ly/2lr2cFz, sau de la casa de bilete situată chiar în incinta Sălii Studio, strada Ion Lahovari nr. 2A, vizavi de parcul Arheologic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*