Prefectul Silviu Coșa despre măsura de carantinare a municipiului Constanța: „Șansele sunt foarte mari să se prelungească!”

Prefectul Silviu Coșa. FOTO CTnews.ro

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, este de părere că, dată fiind incidența infecțiilor cu coronavirus din ultimele două săptămâni, care continuă să depășească 10 cazuri la mia de locuitori, carantina impusă asupra orașului Constanța va fi prelungită.

„În momentul de față, Direcția de Sănătate Publică efectuează analiza de risc pe termenii pe care deja v-ați obișnuit. Având în vedere că rata de incidență este în momentul de față la un platou, fără să se înregistreze o scădere semnificativă șansele sunt foarte mari să se prelungească. Constanța este o comunitate foarte mare ca și număr al populației, știți că rata de incidență se calculează pornind și de la populația existentă în cadrul localității respective. În momentul de față ne aflăm într-o zonă de platou, undeva la 10,5-10,8 la mie, zonă de platou în care putem evolua în oricare sens. Noi sperăm să fie sensul bun, având în vedere măsurile pe care le-am luat și care se vor intensifica în perioada următoare precum și faptul că mare parte a populației a răspuns pozitiv la aceste măsuri, în sensul că regulile sunt respectate, în momentul în care mergeți pe stradă sau într-un centru comercial sau chiar fiecare la locul de muncă, veți vedea că foarte multă lume respectă regulile atât în ceea ce privește masca, cât și în ceea ce privește distanțarea socială, acestea fiind un minim de reguli de respectat. DSP va termina analiza astăzi (joi, 03 decembrie – n.r.) și o va transmite Institutului Național de Sănătate Publică. Așteptăm ca fie în această seară, fie mâine dimineață să avem avizul de la INSP”, a explicat Silviu Coșa.

El a mai precizat că odată cu prelungirea perioadei de carantină, vor fi intensificate și acţiunile forțelor de ordine pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse.

„Intenționăm ca odată cu prelungirea carantinei în municipiul Constanța să intensificăm și măsurile care vor fi luate din punctul de vedere al controalelor, al filtrelor și al legitimării oamenilor pe care îi găsim pe stradă. Din punctul meu de vedere este o pierdere, pentru că mare parte a oamenilor la interval foarte scurt de timp s-au obișnuit să respecte aceste reguli pe care nimeni nu le iubește și nimeni nu și le dorește, dar, din păcate, din cauza unei foarte mici părți a populației va trebui să producem anumite inconveniente tuturor pentru că un filtru, chiar dumneavoastră ați relatat, pus la ieșirea din Constanța spre Valu lui Traian îi va întârzia pe toți, nu doar pe cei care nu respectă regulile sau care nu au ce să caute acolo sau care nu și-au completat declarația corect”, a mai declarat prefectul județului Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*