FOTO De Ziua Copilului, la Medgidia a avut loc multașteptata inaugurare a Parcului „IMUM”

De Ziua Copilului, la Medgidia a avut loc multașteptata inaugurare a Parcului „IMUM”. FOTO Facebook Valentin Vrabie

Primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, a inaugurat miercuri, 1 iunie, chiar de Ziua Internațională a Copilului, parcul IMUM, o realizare așteptată de mulți ani de zile de locuitorii cartierului.

Cu această ocazie, Valentin Vrabie le-a spus celor prezenți că este un vis împlinit pentru un fost rezident al cartierului, așa cum este el, locuitorii din zonă având în sfârșit o oază de liniște și relaxare în oraș.

„Este un moment important pentru municipiul Medgidia și, în special, pentru cartierul IMUM, unde eu am locuit 25 de ani și am constatat că cea mai mare nevoie în acest cartier era lipsa unui parc de joacă pentru copii și de agrement pentru adulți. Cu puțină trudă, de vreo trei ani și jumătate, am reușit să achiziționăm acest teren pe care s-a construit parcul, pentru că era o luptă între cei care voiau să construiască locuri și noi, cei care vream să construim acest frumos parc”, a declarat Valentin Vrabie la inaugurarea parcului IMUM.

Demersurile pentru înființarea unei zone de agrement și relaxare în zona de Nord a orașului au început încă din anul 2017, pentru achiziționarea, de la lichidatorul judiciar al fostei fabrici de mașini și utilaje, a suprafeței de teren utilă pentru amenajarea parcului IMUM.

Parcul se întinde pe o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați și cuprinde un amfiteatru în aer liber, având în zona centrală și un pad splash cu fântână arteziană, o zonă de promenadă, formată din alei amenajate, spațiu verde format cu mixuri de plante perene-flori, sute de arbori din diferite specii și gard viu pentru delimitarea zonelor și gazon, trei zone amenajate cu locuri de joacă pentru copii cu vârste cuprinse între 3 – 5 ani, 6 – 9 ani și 10 – 12 ani, precum și o zonă de relaxare amenajată pentru persoane vârstnice.

Această investiție face parte din proiectul Medgidia VERDE care prevede extinderea zonelor verzi ale municipiului Medgidia și are în vedere îmbunătățirea mediului urban prin reconversia funcțională a unui teren degradat și transformarea acestuia într-un parc modern și extrem de necesar pentru petrecerea timpului liber.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*