Prefectul Silviu Coșa: „Avem o mică parte a populației care alege să se concentreze pe mașinile cu care vin refugiații, pe hainele lor, pe bunurile materiale agonisite”

PTF Isaccea, Tulcea. FOTO Facebook Silviu Coșa

Prefectul județului Constanța, Sliviu Coșa, a avut sâmbătă, 19 martie, o postare emoționantă pe pagina sa de Facebook, în sprijinul refugiaților ucraineni, criticându-i, totodată, pe „păreriștii care, voluntar sau nu, fac agenda unui sistem opresiv”.

În postarea sa de pe Facebook, prefectul Constanței constată că încă mai sunt oameni care privesc mai mult la mașinile cu care vin refugiații, ori hainele lor, în loc să se concentreze asupra dramei trăite de aceștia.

„De la păreri acide până la ură nu e cale lungă, iar unii compatrioți au căzut și ei într-o capcană de-a dreptul rușinoasă. Încă avem o mică parte a populației care alege să se concentreze pe mașinile cu care vin refugiații, pe hainele lor, pe bunurile materiale agonisite. Trebuie înțeles că nici măcar nu conștientizăm cu adevărat suferința celor care ajung în România. Nu o fac pentru că așa au vrut, ci pentru că asta le-a fost salvarea”, scrie Silviu Coșa.

Potrivit prefectului, orice român care vrea să-și ajute un conațional „lăsat de izbeliște” este liber și poate oricând să o facă, existând multe ONG-uri care au campanii în acest sens și la ale căror activități se pot alătura.

„Aud voci care spun că românii cu o situație dificilă sunt lăsați de izbeliște. Aceste voci uită că autoritățile sunt implicate, doar dacă ne gândim la Direcțiile de Asistență Socială, la Protecția Copilului, la ajutoarele sociale sau la subvențiile oferite tuturor cetățenilor. De asemenea, societatea civilă are puterea să-i ajute și pe românii aflați în dificultate. ONG-urile sunt mereu active, iar pe noi, ca indivizi, nu ne împiedică nimeni și nimic să ne implicăm în acte filantropice”, spune prefectul Constanței.

El explică și faptul că până în prezent statul nu a cheltuit bani în Constanța în sprijinul refugiaților din Ucraina, iar dacă sau când va fi necesar să o facă, fondurile folosite vor fi decontate prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Drept urmare, îi îndeamnă pe constănțeni să fie alături de refugiații aflați în dificultate și să nu se lase influențați de „păreriștii” care fac agenda unui sistem opresiv.

„De menționat că, până în acest moment, statul nu a cheltuit, în Constanța, pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina, dar când va fi nevoie să fie susținute eforturile de sprijinire a cetățenilor ucraineni, sumele folosite pentru cazare, hrană și transport vor fi decontate prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Nu vă lăsați influențați de toți <<păreriștii>> care, voluntar sau nu, fac agenda unui sistem opresiv! Fiți alături de oamenii aflați în dificultate, indiferent de naționalitate, etnie sau religie. Pentru că toleranța și empatia sunt valorile care ne deosebesc de cei care trimit, chiar acum, obuze în școlile și spitalele Ucrainei”, a mai scris prefectul Silviu Coșa pe pagina sa de Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*