Prefectul Constanței despre intervenția ISU „Dobrogea” la tragedia de marți: „Acea comunicare eronată a timpilor de intervenție este inadmisibilă!”

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a precizat vineri, 19 februarie, în cadrul unei declarații de presă referitoare la intervenția pompierilor constănțeni la incendiul de marți, 16 februarie, când o femeie a murit căzând de la etaj, că acea comunicare eronată a timpilor de intervenție este inadmisibilă.

„Am luat la cunoștință raportul întocmit de comisia Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Le mulțumesc pentru profesionalismul și transparența de care au dat dovadă. Este un moment dificil întrucât orice neajuns ar fi existat din punct de vedere al resursei umane sau din punct de vedere tehnic acea comunicare eronată a timpilor de intervenție este inadmisibilă. (…)Aceasta este principala problemă, această comunicare eronată. Ancheta a constatat preliminar care sunt vinovățiile, este în curs de desfășurare și o anchetă a organelor abilitate, mă refer la Procuratură, așteptăm rezultatele acestora pentru a putea să ne pronunțăm”, a precizat prefectul Constanței.

El spune că, în prezent, principala problemă a pompierilor constănțeni este deficitul de încredere în rândul populației, urmare a problemelor apărute în timpul intervenției de marți.

„Am avut discuții și cu domnul colonel Amarandei (colonelul Cristian Amarandei, șeful interimar al ISU Constanța – n.r.) vizavi de neajunsurile care există, atât din punct de vedere tehnic, cât și procedural. Având în vedere faptul că de la 1 martie va fi și un nou prim adjunct de la București, am încredere că noua echipă va reuși să pună ordine acolo unde există probleme. Într-adevăr principala problemă, în momentul de față, din punctul nostru de vedere ca și constănțeni, este aceea a încrederii pe care o avem într-o instituție care până acum și-a făcut treaba. Am fost alături de ei de la începutul mandatului de prefect, în special pe problemele care țin de pandemie unde atât în ceea ce privește atribuțiile care le-au revenit în mod direct, cât și în ceea ce privește colaborarea cu celelalte deconcentrate și-au făcut datoria, dar în momentul de față au o mare problemă, un mare deficit de încredere în fața opiniei publice pe care vor trebui să o corecteze prin intervenții fără cusur, prin profesionalism și mai ales prin foarte multă transparență și o comunicare onestă cum cel puțin noi de la nivelul Prefecturii am solicitat întotdeauna”, a mai spus Silviu-Iulian Coșa.

Potrivit prefectului Constanței, rezultatele anchetei efectuate de comisia IGSU la ISU Constanța sunt preliminare și ar urma să se stabilească dacă această comunicare eronată  a fost o eroare datorată unei slabe pregătiri sau unei tratări superficiale a fenomenului, ori „a fost o minciună voluntară și conștientă”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*