Prefectul Constanței, Daniel Jeacă a fost eliberat din funcție

Dumitru Dan Jeacă - noul prefect de Constanța. FOTO Facebook
Dumitru Dan Jeacă - prefect de Constanța. FOTO Facebook

În ședința de Guvern din data de 10 decembrie s-a luat decizia schimbării mai multor prefecți la nivel național. Printre aceștia se numără și cel al județului Constanța.

În locul lui Daniel Jeacă, până la numirea unui alt prefect, prerogativele le-a preluat subprefectul Ionuţ Done. Daniel Jeacă a ocupat această funcție din vara anului 2018, după ce predecesorul său, Ioan Albu și-a dat demisia.

Jeacă a terminat un liceu din Tulcea și a mers apoi la Academia Națională de Informații. A activat imediat în domeniu dar a ales să-și continue studiile cu o a doua facultate și două mastere. El a lucrat ca ofițer operativ la Unitatea Militară 0764 Constanța, subordonată Serviciului Român de Informații.

A părăsit postul de ofițer pentru o carieră în… servicii poștale și vânzări. În februarie 2009 a ajuns Director la Centrul de Profit Constanța, pentru ca trei ani mai târziu să preia conducerea Loteriei Române – Sucursala Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Performanțele din sfera unei companii care încurajează hazardul l-au împins către o altă carieră – aceea de funcționar public. A început la Tulcea, apoi a fost angajat pentru 4 luni la Primăria Medgidia, înainte de a fi instalat subprefect al județului Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*