Pornind de la mai multe adeverințe false de angajator, polițiștii au depistat în Constanța o rețea de muncă la negru

ITM si Casa Judeteana de Pensii Constanta. FOTO Catalin Schipor

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au efectuat 11 percheziții într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, constituire a unui grup infracțional organizat și spălare de bani. În urma descinderilor, șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanța au pus în aplicare în cursul zilei de 12 mai 11 mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie.

La acțiune au participat și reprezentanți ai I.T.M. Constanța, în cauză existând indicii cu privire la folosirea forței de muncă la negru.

În urma cercetărilor au fost identificate 17 persoane care efectuau activități de construcție pe un șantier din județul Constanța, fără a deține contracte de muncă și care au prezentat adeverințe întocmite în fals de către angajator.

În cauză au fost extinse cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cu ocazia acțiunii, șapte persoane au fost conduse la sediul S.R.P.T., pentru șase dintre acestea fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 13 mai să fie făcute propuneri corespunzătoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*